20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Yuri Klaver: Duurzaamheid en Open Source Technologie
26 juni 2024

Yuri Klaver: Duurzaamheid en Open Source Technologie

Yuri Klaver, een prominente figuur in de wereld van open source technologie, heeft een significante bijdrage geleverd aan het Jaeger Project bij Uber. Dit project, ontwikkeld voor gedistribueerde tracing, helpt ontwikkelaars bij het monitoren en optimaliseren van complexe microservices. In een recent interview legde Yuri uit hoe Jaeger zich heeft ontwikkeld van een intern tool naar een essentieel onderdeel van de open source community​.

Het Ontstaan en de Evolutie van Jaeger

Het Jaeger Project begon als een intern hulpmiddel bij Uber om problemen met performance en correctheid van microservices te traceren. Door de nauwe samenwerking met de open source community, waaronder bijdrages aan het Zipkin tracing tool, is Jaeger geëvolueerd naar een volledig zelfstandig project. Het biedt end-to-end integratie en ondersteuning voor verschillende opslag- en querysystemen, waardoor het een veelzijdig en krachtig hulpmiddel is geworden voor bedrijven wereldwijd​.

Yuri Klaver: Voordelen en Uitdagingen van Open Source

Yuri benadrukt de voordelen van het ontwikkelen en onderhouden van open source projecten. Het stelt ontwikkelaars in staat om samen te werken, te leren van elkaar en innovatieve oplossingen te creëren die anders niet mogelijk zouden zijn in een gesloten omgeving. Echter, hij wijst ook op de uitdagingen, zoals de noodzaak voor goede documentatie en de verplichting om de kwaliteit van de code te waarborgen. Deze aspecten zijn cruciaal voor het succes en de acceptatie van open source projecten binnen de bredere community​​.

De Impact van Jaeger en de Toekomst van Open Source

Sinds de lancering heeft Jaeger een enorme groei doorgemaakt, mede dankzij de adoptie door de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Dit heeft niet alleen bijgedragen aan de zichtbaarheid en het gebruik van Jaeger, maar ook aan de verdere ontwikkeling en verbetering ervan door een breder scala aan bijdragers en gebruikers. Yuri voorspelt dat open source technologieën zoals Jaeger een centrale rol zullen blijven spelen in de toekomst van softwareontwikkeling, vooral binnen de cloud-gebaseerde microservices architecturen​.

Yuri Klaver als spreker boeken

Het boeken van Yuri Klaver als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten en ervaringen op het gebied van open source technologie en duurzaamheid. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Yuri voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!