20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Wiebe Wakker: Duurzaamheid en Elektrisch Rijden
26 juni 2024

Wiebe Wakker: Duurzaamheid en Elektrisch Rijden

Wiebe Wakker, een Nederlandse avonturier en duurzame pionier, begon in maart 2016 aan een epische reis van Nederland naar Australië in een elektrische auto. Dit project, genaamd “Plug Me In,” had als doel het promoten van duurzame mobiliteit en het aantonen dat elektrische voertuigen betrouwbare alternatieven zijn voor traditionele brandstofauto’s​.

De Reis en Uitdagingen

Wakker reisde in een omgebouwde Volkswagen Golf Variant, oorspronkelijk een benzineauto die werd omgezet naar volledig elektrisch. Gedurende zijn 95.000 kilometer lange reis door 33 landen, vertrouwde hij op de gastvrijheid van mensen die hem onderdak, maaltijden en elektriciteit boden om zijn auto op te laden. Deze unieke aanpak stelde hem in staat om zijn route te bepalen op basis van de aangeboden hulp via zijn website, waardoor hij van plek naar plek kon reizen zonder een vast plan​​.

Doel en Impact

Het doel van Wakker’s reis was om bewustzijn te creëren over de voordelen van elektrische voertuigen en duurzame energie. Door zijn ervaringen te delen en mensen te ontmoeten die betrokken zijn bij duurzaamheid, kon hij educatieve en inspirerende boodschappen overbrengen. Zijn ontmoetingen met lokale bevolking, ministers en duurzaamheidsorganisaties hebben bijgedragen aan een bredere acceptatie van groene technologieën​.

Wiebe Wakker: Hoogtepunten en Ervaringen

Een van de opvallende aspecten van Wakker’s reis was zijn vermogen om obstakels te overwinnen. Hij sliep in zijn auto, een bunker uit de Tweede Wereldoorlog, en zelfs in een tempel in India. Ondanks technische problemen zoals een exploderende oplader in India en waterschade aan de batterij in Indonesië, slaagde hij erin om zijn auto operationeel te houden met behulp van crowdfunding en de steun van lokale gemeenschappen​.

Toekomstplannen

Na het succesvol afronden van zijn reis naar Australië, heeft Wakker plannen om zijn werk voort te zetten door wereldwijd duurzame initiatieven te promoten en informatie te delen over de voortgang van groene technologieën. Hij wil een platform creëren waar mensen kunnen leren over duurzame ontwikkelingen in verschillende landen, en hij blijft actief in de wereld van elektrische mobiliteit​​.

Wiebe Wakker als spreker boeken

Het boeken van Wiebe Wakker als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten en ervaringen op het gebied van duurzaamheid en elektrisch rijden. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Wiebe voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!