20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Victor Lamme: De Kracht van Het Brein en Vrije Wil
25 juni 2024

Victor Lamme: De Kracht van Het Brein en Vrije Wil

Victor Lamme, een vooraanstaande hersenonderzoeker en hoogleraar cognitieve neurowetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van hersenonderzoek. In zijn lezingen en publicaties benadrukt hij vaak dat veel van wat we doen niet bewust wordt gestuurd, maar onbewust door ons brein wordt bepaald. Volgens Lamme is de vrije wil grotendeels een illusie, gedicteerd door de complexe en vaak onbewuste processen in onze hersenen​.

De impact van hersenonderzoek op ons begrip van bewustzijn

In zijn werk heeft Lamme uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe bewuste en onbewuste processen in de hersenen werken. Hij stelt dat bewuste ervaringen slechts een klein deel van de hersenactiviteit uitmaken. De meeste beslissingen en acties worden door ons brein op de achtergrond verwerkt, zonder dat we ons daar bewust van zijn. Dit heeft implicaties voor ons begrip van verantwoordelijkheid en moraliteit​​.

Victor Lamme: De rol van technologie en neuroplasticiteit

Lamme is ook geïnteresseerd in hoe technologie onze hersenen beïnvloedt. Hij wijst op het concept van neuroplasticiteit, het vermogen van het brein om zich aan te passen en te veranderen in reactie op nieuwe ervaringen. Dit betekent dat onze interactie met technologie, zoals smartphones en computers, onze hersenstructuur en -functie daadwerkelijk kan veranderen. Lamme benadrukt dat we bewust moeten omgaan met technologie om de negatieve effecten op ons brein te minimaliseren.

Victor Lamme als spreker boeken

Het boeken van Victor Lamme als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over de werking van het brein en de illusie van vrije wil. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Victor voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!