20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Tommie Niessen: De toekomst van de gezondheidszorg
25 juni 2024

Tommie Niessen: De toekomst van de gezondheidszorg

Tommie Niessen, een verpleegkundige, auteur en spreker, staat bekend om zijn inzet voor betere zorg en zijn vermogen om ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk te maken. In recente interviews en artikelen deelt hij zijn visie op de huidige staat van de gezondheidszorg en zijn ideeën voor verbetering.

De essentie van goede zorg

Volgens Tommie Niessen bestaat goede zorg uit het bieden van de juiste zorg op het juiste moment. Hij benadrukt dat zorg niet alleen gaat om medische handelingen, maar ook om aandacht en begrip voor de behoeften van de patiënt. Bijvoorbeeld, als iemand liever een praatje maakt dan een douchebeurt krijgt, is dat gesprek op dat moment de juiste zorg. Hij pleit voor een meer mensgerichte benadering waarbij zorgverleners de ruimte krijgen om echt contact te maken met patiënten zonder de constante druk van administratieve taken​.

Complexiteit en chaos in de zorg

Niessen uit zijn zorgen over de complexiteit en versnippering in de zorgsector. Hij stelt dat de zorg veel eenvoudiger en efficiënter kan worden georganiseerd als er minder bureaucratie en meer focus op de kern van zorgverlening zou zijn. Hij benadrukt dat veel organisaties en beleidsmakers betrokken zijn, wat vaak leidt tot verwarring en inefficiëntie. Door de zorg te vereenvoudigen en bureaucratische rompslomp te verminderen, kan er meer tijd en aandacht naar de patiënten gaan​.

Tommie Niessen over innovatie en leiderschap in de zorg

Naast zijn dagelijkse werk als verpleegkundige, is Tommie Niessen ook actief als spreker en auteur. Hij geeft lezingen en workshops over onderwerpen zoals werkplezier, zeggenschap en leiderschap in de zorg. Niessen gelooft sterk in de kracht van goede leiderschap en innovatie om de zorg te verbeteren. Hij moedigt zorgprofessionals aan om hun stem te laten horen en actief bij te dragen aan positieve veranderingen binnen de sector​.

Toekomstvisie voor de zorg

Niessen voorziet een toekomst waarin de zorg eenvoudiger en meer gefocust is op de patiënt. Hij pleit voor een zorgstelsel waar noodzakelijke lichamelijke en psychische zorg volledig vergoed wordt en waar concurrentie plaatsmaakt voor samenwerking. Door de zorg minder als een product en meer als een recht te behandelen, hoopt hij een systeem te creëren dat toegankelijker en mensgerichter is​.

Tommie Niessen als spreker boeken

Het boeken van Tommie Niessen als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten en ervaringen in de zorg. Zijn presentaties zijn zowel informatief als motiverend en bieden praktische inzichten die direct toepasbaar zijn in diverse werk- en leefsituaties. Van het eerste contact tot de uitvoering van uw evenement, streeft Tommie naar een soepele en effectieve samenwerking. Boek vandaag nog Tommie voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn expertise en passie voor zorg!