20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Tim van der Wiel: Innovatie in sociale media met GoSpooky
25 juni 2024

Tim van der Wiel: Innovatie in sociale media met GoSpooky

Tim van der Wiel, mede-oprichter van GoSpooky, is een pionier in de wereld van sociale media marketing. Samen met zijn partner Liam Tjoa richtte hij in 2016 GoSpooky op, een marketingbureau dat zich richt op het optimaal benutten van nieuwe sociale mediaplatforms zoals Snapchat. Hun missie begon met het idee om merken te helpen zich beter te manifesteren op sociale media, een visie die hen snel populair maakte bij grote bedrijven​.

De vroege jaren en de doorbraak

Tim begon zijn reis in de digitale wereld op jonge leeftijd, toen hij merkte dat er een gat was in de Nederlandse markt voor populaire Twitter-accounts. Hij vertaalde grappige content van Amerikaanse accounts naar het Nederlands, wat hem binnen zes maanden een miljoen volgers opleverde. Deze ervaring leerde hem veel over waar aandacht naartoe gaat en hoe je dit kunt benutten​.

Tim van der Wiel: Het succes van GoSpooky

Een van de eerste grote successen van GoSpooky was een campagne voor Lowlands, waarbij ze gebruik maakten van de toen nieuwe Instagram Stories. Bezoekers van het festival konden hun video’s insturen, die vervolgens werden samengesteld tot een verhaal verteld door de ogen van de bezoekers. Dit innovatieve concept was een groot succes en legde de basis voor hun reputatie als toonaangevend social media bureau​​.

De toekomst van sociale media

Tim ziet de toekomst van sociale media in constant veranderende platforms en technologieën. Hij gelooft sterk in de kracht van aandacht en hoe dit verschuift tussen verschillende media. Platforms zoals TikTok en Snapchat bieden volgens hem unieke kansen door hun creatieve en onvoorspelbare karakter. Daarnaast ziet hij grote mogelijkheden in stemtechnologie als de volgende grote stap na de mobiele revolutie​​.

Uitdagingen en lessen

Het opbouwen van een bedrijf zoals GoSpooky kwam niet zonder uitdagingen. In de beginperiode hadden Tim en Liam veel moeite om grote bedrijven te overtuigen van hun waarde. Ze maakten veel fouten, maar leerden gaandeweg hoe ze hun kennis en passie konden omzetten in succesvolle campagnes. Een belangrijke les voor Tim is het belang van jezelf omringen met mensen die beter zijn in specifieke taken, zodat je je kunt richten op waar je het meeste waarde toevoegt​.

Tim van der Wiel als spreker boeken

Het boeken van Tim van der Wiel als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over sociale media en innovatie. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Tim voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!