20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Thijs Verheul: De reis van United Wardrobe
25 juni 2024

Thijs Verheul: De reis van United Wardrobe

Thijs Verheul, mede-oprichter van United Wardrobe, heeft een indrukwekkende reis doorgemaakt in de wereld van startups en ondernemerschap. In verschillende interviews en artikelen deelt hij zijn ervaringen en de lessen die hij heeft geleerd tijdens het opbouwen en verkopen van zijn bedrijf aan Vinted.

Het ontstaan van United Wardrobe

United Wardrobe werd in 2014 opgericht door Thijs Verheul samen met zijn mede-oprichters. Het idee ontstond toen ze merkten dat er een behoefte was aan een veilige en gebruiksvriendelijke manier om tweedehands kleding te kopen en verkopen. Vanaf de lancering kreeg de website snel tractie, vooral via sociale media en marktplaatsen. Dit succes leidde al snel tot investeringen van business angels en later van grotere investeerders zoals Peak Capital​.

Groei en verkoop aan Vinted

Met de eerste investeringsronde konden ze hun team uitbreiden, de website verbeteren en de marketing opschalen. United Wardrobe groeide uit tot een platform met 4,5 miljoen gebruikers in Nederland, België en Frankrijk. Op 27 oktober 2020 werd United Wardrobe officieel verkocht aan Vinted, een van de grootste platforms voor tweedehands mode in Europa. Deze overname was een van de grootste gebeurtenissen in Verheul’s carrière en markeerde het succes van hun harde werk en toewijding​.

Thijs Verheul: Ondernemerslessen en advies

Thijs Verheul deelt regelmatig zijn inzichten en lessen tijdens gastcolleges en lezingen. Hier zijn drie belangrijke lessen die hij heeft geleerd:

  1. Eerst groeien, dan mensen aannemen: Zorg ervoor dat je groei eerst op gang komt voordat je een team van experts aanneemt. Het is essentieel om zelf de basis te leggen voor groei en dan pas een team om je heen te bouwen.
  2. Volg je visie, zelfs als anderen je voor gek verklaren: Als je echt in je idee gelooft, werk dan hard om het te realiseren, zelfs als anderen twijfelen aan je plannen. Doorzettingsvermogen en geloof in je visie zijn cruciaal voor succes.
  3. Zoek complementaire vaardigheden in je team: Werk samen met mensen die verschillende vaardigheden hebben die jij niet hebt. Dit zorgt voor een gebalanceerd team dat effectiever kan werken aan het realiseren van de bedrijfsdoelen​.

Thijs Verheul als spreker boeken

Het boeken van Thijs Verheul als spreker biedt een unieke kans om te leren van zijn ervaring in de startup wereld. Zijn presentaties zijn niet alleen inspirerend, maar ook praktisch en direct toepasbaar. Of je nu een leraar bent op zoek naar een gastdocent of een evenementenorganisator die een motiverende spreker nodig heeft, Thijs’ expertise en passie voor ondernemerschap maken hem een waardevolle toevoeging aan elk programma. Boek vandaag nog Thijs voor je evenement en ontdek hoe zijn inzichten jouw publiek kunnen inspireren​.