20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Steven van Belleghem: Klantbeleving en innovatie
25 juni 2024

Steven van Belleghem: Klantbeleving en innovatie

Steven van Belleghem, een vooraanstaande expert op het gebied van klantbeleving, deelt regelmatig zijn inzichten over hoe bedrijven hun klantinteracties kunnen verbeteren en innoveren. In verschillende interviews en blogartikelen heeft hij actuele trends en strategieën besproken die organisaties kunnen helpen om zich te onderscheiden in een competitieve markt.

Re-inventing Customer Loyalty

In zijn recente blogs benadrukt Van Belleghem het belang van het heruitvinden van klantloyaliteit. Hij bespreekt hoe abonnementsmodellen een interessante aanpak kunnen zijn in tijden waarin budgetten onder druk staan. Bijvoorbeeld, bedrijven zoals Lululemon hebben hun aanbod uitgebreid met fitnessprogramma’s en events, waardoor klanten niet alleen producten kopen, maar ook deel uitmaken van een community en lifestyle​.

De rol van NFT’s in klantbetrokkenheid

Van Belleghem legt ook uit hoe Non-Fungible Tokens (NFT’s) kunnen bijdragen aan klantbetrokkenheid en loyaliteit. NFT’s kunnen kunst, video, muziek of animaties zijn die klanten kunnen kopen om toegang te krijgen tot voordelen, lid te worden van gemeenschappen of de activa te verhandelen. Grote merken zoals Coca-Cola en Stella Artois gebruiken NFT’s om nieuwe manieren van klantbetrokkenheid te verkennen, waarbij klanten een stuk van het merk kunnen bezitten en actief kunnen deelnemen aan de waardecreatie​.

Steven van Belleghem over microbeslissingen en klantgericht leiderschap

Volgens Van Belleghem zijn microbeslissingen van leiders cruciaal voor een uitstekende klantbeleving (CX). Hij stelt dat elke beslissing binnen een organisatie, van HR tot de supply chain, met de klant in gedachten genomen moet worden. Hij benadrukt dat leiders door hun dagelijkse beslissingen moeten laten zien dat klantgerichtheid de kern van hun strategie is, in plaats van alleen maar mooie woorden op presentaties​.

De invloed van Augmented Reality (AR) en Web 3.0

Van Belleghem bespreekt ook de opkomst van Augmented Reality (AR) en de rol van Web 3.0-technologieën. Hij ziet AR als een grote doorbraak die niet alleen entertainment en gaming zal beïnvloeden, maar ook de transparantie en kwaliteit van producten zal verbeteren. AR zal consumenten in staat stellen om producten realistischer te beoordelen, wat bedrijven zal dwingen om eerlijker en duurzamer te opereren​.

Steven van Belleghem als spreker boeken

Het boeken van Steven van Belleghem als spreker biedt een unieke kans om te profiteren van zijn uitgebreide kennis en inzichten op het gebied van klantbeleving en digitale innovatie. Zijn presentaties zijn zowel informatief als motiverend, en bieden praktische inzichten die direct toepasbaar zijn in diverse werk- en leefsituaties. Van het eerste contact tot de uitvoering van uw evenement, streeft Steven naar een soepele en effectieve samenwerking. Boek vandaag nog Steven voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn expertise en visie op de toekomst van klantbeleving!