20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Sander Schaepman: Veiligheid en georganiseerde misdaad
25 juni 2024

Sander Schaepman: Veiligheid en georganiseerde misdaad

Sander Schaepman, bekend van het tv-programma “Hunted,” heeft een indrukwekkende carrière als hoofd van rechercheteams en veiligheidsspecialist. In een recente interviewserie bij ITG College Tour, georganiseerd door de Universiteit van Groningen, deelde hij zijn inzichten over veiligheid, georganiseerde misdaad en de uitdagingen die Nederland momenteel ondervindt op dit gebied​.

Georganiseerde misdaad in Nederland

Tijdens het interview besprak Schaepman de opkomst van criminele activiteiten zoals illegale handel, aanvallen op politie en hulpdiensten, en de groeiende invloed van ondergrondse drugskartels. Hij benadrukte dat Nederland geconfronteerd wordt met een toename van schietpartijen en bomaanslagen, wat vraagt om een hernieuwde focus op veiligheid en handhaving​.

Sander Schaepman over rol van collectief leiderschap

Schaepman legde uit dat effectief bestrijden van georganiseerde misdaad een gezamenlijke inspanning vereist van zowel de samenleving als de politie. Hij benadrukte het belang van samenwerking tussen verschillende veiligheidsdiensten en de noodzaak om te investeren in moderne technologieën en strategieën om criminele netwerken te ontmantelen​.

Innovatieve veiligheidsstrategieën

Als voormalig hoofd van internationale teams voor ernstige georganiseerde misdaad, heeft Schaepman gewerkt met diverse wetshandhavingsinstanties in Europa, Libanon, Turkije en Colombia. Zijn ervaring heeft hem geleerd dat succesvolle veiligheidsstrategieën vaak afhangen van politieke en bestuurlijke gevoeligheid, evenals crisisleiderschap en ethiek. Hij pleit voor het gebruik van geavanceerde technieken en een proactieve benadering om veiligheid te waarborgen​.

Sander Schaepman als spreker boeken

Het boeken van Sander Schaepman als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn diepgaande kennis en ervaring op het gebied van veiligheid en misdaadbestrijding. Zijn presentaties zijn zowel informatief als motiverend, en bieden praktische inzichten die direct toepasbaar zijn in diverse werk- en leefsituaties. Van het eerste contact tot de uitvoering van uw evenement, streeft Sander naar een soepele en effectieve samenwerking. Boek vandaag nog Sander voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn expertise en visie op een veiligere toekomst!