20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Sander de Kramer: Van diamantmijnen naar onderwijs
25 juni 2024

Sander de Kramer: Van diamantmijnen naar onderwijs

Sander de Kramer, mede-oprichter van de Sunday Foundation, is een Nederlandse journalist en humanitair werker die zich onvermoeibaar inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone. Tijdens een reportage in 2007 werd hij diep geraakt door de erbarmelijke omstandigheden waarin kinderen in de diamantmijnen werkten. Dit leidde tot de oprichting van de Sunday Foundation, die inmiddels meer dan 30 scholen heeft gebouwd en duizenden kinderen een betere toekomst biedt​​.

De impact van Fairphone

De Kramer werd ook geïnspireerd door Fairphone, een bedrijf dat ethische telefoons produceert. Hij ontdekte Fairphone tijdens zijn werk in Sierra Leone, waar hij geconfronteerd werd met kinderarbeid in de mijnen. Fairphone bood een alternatief voor de conventionele technologiebedrijven die vaak onethische praktijken ondersteunen. Door Fairphone te promoten, wil De Kramer consumenten bewust maken van hun rol in het ondersteunen van eerlijke productieprocessen​​.

Onderwijs als sleutel tot verandering

Een belangrijk aspect van De Kramer’s werk is zijn passie voor onderwijs. Hij gelooft dat alle kinderen recht hebben op onderwijs en de kans moeten krijgen om hun potentieel te bereiken, in plaats van gedwongen te worden tot kinderarbeid. De resultaten van zijn inspanningen zijn zichtbaar: kinderen die ooit in de mijnen werkten, gaan nu naar school en sommigen studeren zelfs aan de universiteit​.

Sander de Kramer: Innovatieve hulpverlening

De Kramer staat bekend om zijn innovatieve benadering van hulpverlening. Een voorbeeld hiervan is het regelen van voetbalschoenen voor kinderen in Madagaskar, een project dat hun leven veranderde en hen hoop gaf. Zijn werk heeft hem verschillende prijzen en erkenningen opgeleverd, waaronder de titel Rotterdammer van het Jaar en de Majoor Bosshardt Prijs​​.

Sander de Kramer als spreker boeken

Het boeken van Sander de Kramer als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten en ervaringen op het gebied van media en innovatie. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Sander voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!