20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Robin van Galen: High performance teams in Nederland
24 juni 2024

Robin van Galen: High performance teams in Nederland

Robin van Galen, voormalig bondscoach van het Nederlandse dames waterpoloteam dat in 2008 Olympisch goud won, deelt zijn inzichten over het bouwen van high performance teams en de huidige stand van waterpolo in Nederland. Van Galen, die nu de herenploeg traint, biedt een unieke kijk op teamontwikkeling en de uitdagingen binnen de sport.

High performance teams: kunst of vak?

Van Galen benadrukt dat het bouwen van een high performance team tegenwoordig een vak is dat fulltime focus vereist. Het gaat niet alleen om tijd, maar vooral om de juiste mensen om je heen te verzamelen en verantwoordelijkheden te delen. Zelfkennis en zelfreflectie zijn daarbij cruciaal. Volgens Van Galen is continu communiceren en feedback geven essentieel voor teamdynamiek en teambuilding​

Waterpolo in Nederland

Waterpolo in Nederland blijft grotendeels op amateurniveau, ondanks dat er ongeveer 40.000 mensen aan de sport deelnemen. Van Galen wijst erop dat slechts een handvol spelers goed genoeg is voor het nationale team. Hij benadrukt het belang van betere trainingsfaciliteiten en coaches om de sport op een hoger niveau te tillen. Recentelijk zijn er positieve stappen gezet, zoals het oprichten van een waterpolo-academie in Eindhoven voor jonge talenten​.

Robin van Galen over succesfactoren en valkuilen

Van Galen gebruikt technieken zoals Tuckman’s theorie over groepsontwikkeling en persoonlijke voorkeuren om de dynamiek binnen zijn teams te begrijpen en te verbeteren. Hij gelooft sterk in het belang van zelfreflectie en het creëren van een balans tussen individuele progressie en teambelang. Bij het samenstellen van teams zoekt hij naar balans tussen technische, tactische en fysieke kwaliteiten en persoonlijke kenmerken​.

Ambities en toekomst

Van Galen’s ambitie is om met het heren waterpoloteam de Olympische Spelen te bereiken, een doel dat ze in 2016 net niet haalden. Hij blijft echter optimistisch en werkt hard aan het verbeteren van het team. Zijn aanpak en visie hebben al veel bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van waterpolo in Nederland, en hij blijft een invloedrijke figuur in de sport​.

Robin van Galen als spreker boeken

Het boeken van Robin van Galen als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over teambuilding en sportieve prestaties. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Robin voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!