20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Rik Vera: De toekomst van mobiliteit en technologie
17 juni 2024

Rik Vera: De toekomst van mobiliteit en technologie

Rik Vera, een gerenommeerde futurist en expert op het gebied van klantgerichtheid en digitale transformatie, deelt in verschillende interviews zijn visie op de veranderingen die de auto-industrie en andere sectoren te wachten staan. Hij legt uit hoe de opkomst van nieuwe technologieën zoals AI, robotica en big data de wereld drastisch zullen veranderen en welke impact dit zal hebben op bedrijven en consumenten.

Het internetmoment van de auto-industrie

Vera vergelijkt de huidige technologische revolutie met de introductie van het internet twee decennia geleden. Hij stelt dat we op de drempel staan van een nieuw tijdperk waarin AI, robotica en big data centraal staan. Deze technologische doorbraken zullen niet alleen de auto-industrie, maar ook sectoren zoals banken, verzekeringen en stedelijke planning ingrijpend veranderen. Vera benadrukt dat veel bedrijven in de auto-industrie zich nog niet voldoende hebben aangepast aan deze nieuwe realiteit en waarschuwt dat de veranderingen sneller zullen komen dan velen verwachten​.

Rik Vera over de toekomst van zelfrijdende auto’s

Volgens Vera zijn zelfrijdende auto’s dichterbij dan de meeste mensen denken. In de Verenigde Staten worden al tests uitgevoerd met auto’s zonder menselijke back-upchauffeurs. Vera voorspelt dat elektrisch rijden en zelfrijdende auto’s binnen enkele jaren de norm zullen zijn, en dat traditionele benzine- en dieselvoertuigen snel tot het verleden zullen behoren. Hij vergelijkt deze overgang met de vervanging van paarden door auto’s aan het begin van de 20e eeuw​.

Customer Centricity en technologische innovaties

Vera benadrukt het belang van klantgerichtheid in de moderne bedrijfsvoering. Hij stelt dat bedrijven vaak vergeten dat klanten mensen zijn, en in plaats daarvan spreken over “FTE’s” en “resources”. Hij roept bedrijven op om de menselijkheid terug te brengen in hun communicatie en interactie met klanten. Volgens Vera moeten bedrijven nieuwsgierigheid en empathie centraal stellen om echt klantgericht te kunnen zijn. Hij introduceert het concept van een ‘net curiosity score’ als een manier om bedrijven te helpen beter in te spelen op de behoeften en wensen van hun klanten in een post-COVID-19 wereld​.

De surfer mindset en bedrijfsagiliteit

Vera moedigt bedrijven aan om een ‘surfer mindset’ te adopteren, waarbij ze de veranderingen en onzekerheden van de moderne wereld omarmen. Hij gelooft dat bedrijven die vast blijven houden aan oude werkwijzen zullen falen, terwijl degenen die zich aanpassen en innoveren zullen floreren. Door elke week een klantfrustratie op te lossen, kunnen bedrijven meer wendbaar en toekomstbestendig worden​.

Rik Vera als spreker boeken

Het boeken van Rik Vera als spreker biedt een waardevolle kans om diepgaande inzichten te verkrijgen over de toekomst van technologie, klantgerichtheid en bedrijfsinnovatie. Zijn presentaties zijn inspirerend en informatief, en bieden praktische adviezen voor bedrijven die zich willen voorbereiden op de uitdagingen van morgen. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Rik voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!