20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Remy Gieling: De impact van kunstmatige intelligentie
17 juni 2024

Remy Gieling: De impact van kunstmatige intelligentie

Remy Gieling, een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), deelt in verschillende interviews en artikelen zijn visie op de snelle ontwikkelingen binnen AI en de impact daarvan op bedrijven en de samenleving. Als mede-oprichter van ai.nl en The Automation Group, en als veelgevraagd spreker en trainer, biedt Gieling waardevolle inzichten in de toekomst van technologie en innovatie.

De rol van kunstmatige intelligentie in moderne bedrijven

Volgens Gieling staat AI centraal in de transformatie van bedrijfsprocessen. Hij legt uit dat AI niet alleen taken kan automatiseren, maar ook kan bijdragen aan strategische besluitvorming en innovatie binnen organisaties. In zijn lezingen benadrukt hij het belang van een AI-strategie voor bedrijven die willen concurreren in een steeds digitaler wordende wereld​.

ChatGPT en generatieve AI

In een recente aflevering van de DenkTank podcast besprak Gieling de opkomst van generatieve AI, zoals ChatGPT. Hij benadrukt hoe deze technologieën natuurlijke taalverwerking naar een nieuw niveau tillen, waardoor machines beter menselijke interacties kunnen nabootsen. Dit opent deuren voor nieuwe toepassingen in klantenservice, contentcreatie en zelfs complexe besluitvorming.

Remy Gieling over praktische toepassingen van AI

Gieling biedt ook praktische adviezen voor bedrijven die AI willen integreren in hun processen. Hij raadt aan om te beginnen met kleine, haalbare projecten die direct waarde toevoegen en om successen te vieren om de acceptatie binnen het bedrijf te vergroten. Zijn boek “Handboek AI Strategie,” geschreven samen met Job van den Berg, biedt een stapsgewijze gids voor het implementeren van AI binnen organisaties, met lessen van Nederlandse koplopers zoals Picnic en FrieslandCampina​.

De toekomst van werk en AI

Gieling voorspelt dat AI een cruciale rol zal spelen in de toekomst van werk. Hij ziet een toekomst waarin repetitieve taken volledig worden geautomatiseerd, waardoor mensen zich kunnen richten op creatiever en strategischer werk. Deze verschuiving vereist echter ook een verandering in vaardigheden en mindset van werknemers en leiders​.

Remy Gieling als spreker boeken

Het boeken van Remy Gieling als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over persoonlijk leiderschap. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Remy voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!