20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Peter Savelberg: De visie op stedelijke toekomst
14 juni 2024

Peter Savelberg: De visie op stedelijke toekomst

Peter Savelberg, de oprichter van het TristateCity Network, heeft in verschillende interviews en artikelen zijn visie gedeeld over stedelijke ontwikkeling en de toekomst van de verstedelijkte gebieden in Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen. Zijn initiatief richt zich op het promoten van deze regio als één geïntegreerde handelszone om beter te kunnen concurreren met grote steden wereldwijd.

Het TristateCity Network

Het TristateCity Network is een strategisch plan dat niet gaat over het creëren van een megastad van 30 miljoen inwoners, zoals vaak verkeerd wordt geïnterpreteerd. In plaats daarvan benadrukt het plan de bestaande verstedelijking en stelt het voor om deze gebieden te promoten als één economisch krachtige regio. Savelberg en zijn team willen de concurrentiekracht van deze regio versterken door gezamenlijke promotie en samenwerking op het gebied van handel en innovatie​.

De voordelen van regionale samenwerking

Savelberg legt uit dat door Nederland, Vlaanderen en Noordrijn-Westfalen als één grote metropool te beschouwen, de regio beter gepositioneerd is om investeringen aan te trekken en talent te behouden. Hij benadrukt het belang van samenwerking over landsgrenzen heen om een concurrerende positie te behouden in de wereldmarkt. Deze aanpak kan helpen bij het aanpakken van gemeenschappelijke uitdagingen zoals infrastructuur, duurzaamheid en economische groei​.

Peter Savelberg over misverstanden rondom het project

Een veelvoorkomend misverstand is dat het TristateCity Network zou leiden tot de onteigening van boeren en een drastische verandering in het stikstofbeleid. Dit is echter niet het geval. Het initiatief richt zich uitsluitend op de promotie en versterking van de bestaande stedelijke gebieden, zonder plannen om boeren te verdrijven of de stikstofcrisis als excuus te gebruiken voor dergelijke maatregelen. Savelberg benadrukt dat de huidige inwoners van deze regio al de beoogde populatie van 30 miljoen vormen, en er geen plannen zijn om deze drastisch uit te breiden​.

Peter Savelberg als spreker boeken

Het boeken van Peter Savelberg als spreker biedt een unieke kans om inzicht te krijgen in de toekomst van stedelijke ontwikkeling en regionale samenwerking. Zijn presentaties zijn rijk aan visie en praktische adviezen, ideaal voor beleidsmakers, stadsplanners en ondernemers die geïnteresseerd zijn in innovatieve stedelijke oplossingen. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door all-inclusive tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Peter Savelberg voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Peter voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn waardevolle inzichten en inspirerende verhalen!