20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Peter Hinssen: De toekomst van technologie en innovatie
14 juni 2024

Peter Hinssen: De toekomst van technologie en innovatie

Peter Hinssen, een toonaangevende denker op het gebied van radicale innovatie en digitale transformatie, deelt in verschillende interviews zijn visie op de uitdagingen en kansen in het huidige technologische landschap. Zijn concept van de “Never Normal” wereld biedt een kader voor het begrijpen van de constante veranderingen en de noodzaak voor bedrijven om zich aan te passen.

Leven in de “Never Normal” wereld

Hinssen beschrijft de “Never Normal” wereld als een tijdperk waarin voortdurende en onvoorspelbare veranderingen de norm zijn. Deze dynamiek brengt niet alleen technologische uitdagingen met zich mee, maar ook biologische, sociale, geopolitieke en ecologische kwesties. Hij gelooft dat technologie een cruciale rol kan spelen in het aanpakken van deze uitdagingen en benadrukt het belang van optimisme in het benutten van technologische innovaties om een betere toekomst te bouwen​.

Peter Hinssen: De rol van cultuur in digitale transformatie

Een van de kernpunten in Hinssens visie is het belang van cultuur voor succesvolle digitale transformatie. Hij stelt dat bedrijven die zich willen transformeren tot “Phoenix”-bedrijven – organisaties die zichzelf opnieuw uitvinden om relevant te blijven – moeten focussen op snelheid, wendbaarheid, creativiteit, innovatie, netwerken en experimenteren. Deze kwaliteiten, samengevat in zijn VACINE-framework, zijn essentieel voor bedrijven om te gedijen in een constant veranderende wereld​.

Technologie en de gezondheidszorg

Hinssen is bijzonder enthousiast over de impact van technologie op de gezondheidszorg. Hij gelooft dat we aan de vooravond staan van een transitie van een artsgerichte naar een patiëntgerichte wereld, waarin data en technologie zorg op maat mogelijk maken. Deze verschuiving heeft het potentieel om de gezondheidszorg efficiënter, toegankelijker en persoonlijker te maken, wat uiteindelijk kan leiden tot een gezondere en langere levensduur voor iedereen​.

Praktische toepassingen en voorbeelden

Tijdens zijn interviews geeft Hinssen praktische voorbeelden van bedrijven die succesvol navigeren door de “Never Normal” wereld. Hij noemt Walmart als een voorbeeld van een traditionele retailer die zichzelf heeft getransformeerd door innovatie en digitale integratie. Door zowel in-store ervaringen als e-commerce te combineren, heeft Walmart zich opnieuw gepositioneerd als een relevante speler in de markt​.

Peter Hinssen als spreker boeken

Het boeken van Peter Hinssen als spreker biedt een inspirerende en diepgaande ervaring. Zijn lezingen combineren praktijkvoorbeelden met theoretische inzichten, wat een waardevolle bron van kennis en inspiratie vormt voor elk publiek. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door all-inclusive tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Peter Hinssen voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Peter voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!