20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Pauline de Wilde: Duurzaamheid en de toekomst van evenementen
10 juli 2024

Pauline de Wilde: Duurzaamheid en de toekomst van evenementen

Pauline de Wilde, een ervaren dagvoorzitter en presentatiecoach, zet zich in voor duurzaamheid in de evenementensector. Ze gelooft dat duurzaamheid niet alleen een trend is, maar een noodzaak voor de toekomst.

Duurzame evenementorganisatie

Pauline legt uit hoe evenementen duurzamer kunnen worden georganiseerd. Dit omvat het minimaliseren van afval, het gebruik van milieuvriendelijke materialen, en het kiezen van locaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Ze benadrukt dat kleine veranderingen, zoals herbruikbare badges en digitale programma’s, een groot verschil kunnen maken​.

Bewuste keuzes en impact

Volgens Pauline begint duurzaamheid bij bewuste keuzes. Ze moedigt organisatoren aan om samen te werken met lokale leveranciers, te kiezen voor biologische en seizoensgebonden catering, en te zorgen voor energie-efficiënte verlichting en geluidsapparatuur. Deze keuzes dragen niet alleen bij aan een beter milieu, maar kunnen ook kostenbesparend zijn​.

Pauline de Wilde over educatie en bewustwording

Een ander belangrijk aspect is educatie. Pauline zet zich in om zowel deelnemers als organisatoren bewust te maken van de impact van hun keuzes. Door duurzaamheid centraal te stellen in haar eigen evenementen, hoopt ze anderen te inspireren om ook duurzamer te werken en te leven. Ze gelooft dat educatie en bewustwording essentieel zijn voor een duurzame toekomst​.

Innovatieve benaderingen

Pauline is ook voorstander van het gebruik van innovatieve technologieën om duurzaamheid te bevorderen. Dit kan variëren van het gebruik van virtual reality om reisbehoeften te verminderen tot het implementeren van apps die papiergebruik elimineren. Innovatie kan ook betekenen dat evenementen hybride worden gehouden, met zowel fysieke als virtuele componenten, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind en de toegankelijkheid wordt vergroot​.

Pauline de Wilde als spreker boeken

Het boeken van Pauline de Wilde als spreker biedt een unieke kans om te leren van haar inzichten en ervaringen op het gebied van duurzaamheid en evenementen. Haar presentaties zijn zowel informatief als inspirerend, en bieden waardevolle perspectieven die direct toepasbaar zijn. Boek vandaag nog Pauline voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke verhalen en praktische adviezen!