20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Patrick van der Pijl: De kunst van zakelijk ontwerp
14 juni 2024

Patrick van der Pijl: De kunst van zakelijk ontwerp

Patrick van der Pijl, CEO van Business Models Inc., is een toonaangevende figuur op het gebied van zakelijk ontwerp en innovatie. In verschillende interviews en blogposts deelt hij zijn inzichten over het gebruik van tools zoals de Business Model Canvas en Value Proposition Canvas om bedrijven te helpen hun strategieën te vernieuwen en waarde te creëren voor hun klanten.

De kracht van de Business Model Canvas

De Business Model Canvas, mede ontwikkeld door van der Pijl, is een visueel hulpmiddel dat bedrijven helpt om hun waardepropositie, klantsegmenten, inkomstenstromen en andere essentiële elementen van hun bedrijfsmodel in kaart te brengen. Van der Pijl benadrukt dat deze tool niet alleen helpt om bestaande bedrijfsmodellen te analyseren, maar ook om nieuwe ideeën concreet te maken en te testen. Dit proces van ideevorming en validatie is cruciaal voor bedrijven die willen innoveren en concurreren in een snel veranderende markt​.

Waardecreatie door co-creatie en lean startup-methoden

Patrick van der Pijl gelooft sterk in de principes van co-creatie en de lean startup-methoden. Hij stelt dat bedrijven die samenwerken met hun klanten en stakeholders in het ontwerpproces beter in staat zijn om producten en diensten te creëren die echt aansluiten bij de behoeften van de markt. Het gebruik van tools zoals de Value Proposition Canvas helpt bedrijven om diepgaand inzicht te krijgen in de jobs, pains en gains van hun klanten, en om op basis daarvan waardevolle oplossingen te ontwerpen​.

Patrick van der Pijl: De zes fundamentele verschuivingen in bedrijfsmodellen

In zijn boek “Business Model Shifts” beschrijft van der Pijl zes fundamentele verschuivingen die bedrijven kunnen maken om nieuwe waarde te creëren. Deze verschuivingen omvatten onder andere de overgang van producten naar diensten, van lineaire naar circulaire economieën, en van fysieke naar digitale businessmodellen. Deze verschuivingen zijn essentieel voor bedrijven die willen inspelen op de veranderende behoeften van hun klanten en de maatschappelijke eisen van duurzaamheid en innovatie​.

Patrick van der Pijl als spreker boeken

Het boeken van Patrick van der Pijl als spreker biedt een unieke kans om te leren van een expert op het gebied van zakelijk ontwerp en innovatie. Zijn lezingen zijn informatief en inspirerend, en bieden praktische inzichten die direct toepasbaar zijn in uw eigen organisatie. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven we naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door all-inclusive tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Patrick van der Pijl voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Patrick voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn waardevolle inzichten en inspirerende verhalen!