20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Özcan Akyol: De evolutie van schrijven
14 juni 2024

Özcan Akyol: De evolutie van schrijven

Özcan Akyol, een Nederlandse schrijver en columnist, deelt in een interview met Hebban zijn diepgaande reflecties over zijn nieuwste roman “Turis” en zijn literaire evolutie.

Het proces achter “Turis”

In “Turis” verkent Akyol de relatie met zijn tirannieke vader door middel van een reis naar Turkije. Hij benadrukt dat het schrijven van deze roman een middel was om de complexe dynamiek binnen zijn familie te begrijpen. De roman biedt een kritische blik op hoe familierelaties diepgaande effecten kunnen hebben op het persoonlijke leven en de psyche.

Het belang van literaire diversiteit

Akyol wil niet vastgepind worden op één genre. Na zijn schelmenroman “Eus,” die grof en ongepolijst was, koos hij voor een bedachtzamere en psychologisch diepere benadering in “Turis.” Hij streeft ernaar om zichzelf als schrijver uit te dagen door telkens andere genres en stijlen te verkennen. Zijn volgende project, een verhalenbundel, moet deze literaire diversiteit verder vergroten en hem als schrijver blijven uitdagen.

Özcan Akyol: Schrijven als zelfreflectie

Het schrijven van semi-autobiografische werken helpt Akyol niet alleen zijn verleden te verwerken, maar ook zichzelf beter te begrijpen. Door zijn vader als personage te beschrijven, probeerde hij de redenen achter diens gedrag te achterhalen, wat uiteindelijk leidde tot nieuwe inzichten en een andere benadering van zijn schrijfstijl.

Toekomstige plannen

Akyol plant om na zijn huidige zware thematische romans over te schakelen naar lichtere verhalen. Hij vindt dat het belangrijk is om balans te houden en niet vast te blijven zitten in dezelfde thematische loop. Hij wil lezers steeds iets nieuws en verfrissends bieden.

Özcan Akyol als spreker boeken

Het boeken van Özcan Akyol als spreker biedt een inspirerende en verhelderende ervaring. Zijn lezingen zijn doordrenkt met diepgaande inzichten en persoonlijke reflecties, waardoor hij een unieke blik werpt op thema’s als literatuur, identiteit en maatschappelijke kwesties. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement streven we naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door all-inclusive tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Özcan Akyol voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Özcan voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn waardevolle inzichten en inspirerende verhalen!