20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Nouchka Fontijn: De mindset van een kampioen
9 juli 2024

Nouchka Fontijn: De mindset van een kampioen

Nouchka Fontijn, een van de meest succesvolle Nederlandse boksers, deelt haar unieke inzichten over discipline, veerkracht en de kracht van een positieve mindset. Haar ervaringen en strategieën bieden waardevolle lessen voor zowel atleten als niet-atleten.

Discipline en passie

Tijdens een interview benadrukt Nouchka dat succes begint met een combinatie van discipline en passie. Ze legt uit hoe ze, ondanks aanvankelijke tegenzin, toch doorzette met boksen omdat ze voelde dat het goed voor haar was. Deze doorzettingsvermogen leidde uiteindelijk tot haar grote liefde voor de sport. Volgens Nouchka is het essentieel om een sport of activiteit te vinden waar je echt van houdt; anders zal het moeilijk zijn om succesvol te zijn​.

Nouchka Fontijn over de rol van routine en flexibiliteit

Nouchka vertelt ook over het belang van routine in haar voorbereiding op wedstrijden. Ze heeft geen strikt vast ochtendritueel, maar zorgt ervoor dat ze elke dag begint met een wandeling van 30 minuten met haar hond. Dit eenvoudige begin van de dag helpt haar om gefocust en ontspannen te blijven. Daarnaast benadrukt ze het belang van flexibiliteit in haar trainingsprogramma, waarbij ze haar schema aanpast op basis van haar energieniveau en herstelbehoeften​.

Voorbereiding op belangrijke momenten

Voor grote evenementen, zoals de Europese of Wereldkampioenschappen, heeft Nouchka een gestructureerde aanpak. Ze print het trainingsschema uit en houdt het in haar woonkamer zodat ze dagelijks haar vooruitgang kan bijhouden. Dit helpt haar om gefocust te blijven en de tijd tot de wedstrijd effectief te beheren. Ze benadrukt dat het belangrijk is om jezelf mentaal voor te bereiden door de dagen af te tellen en te visualiseren wat er gedaan moet worden​.

Herstel en mentaal welzijn

Nouchka deelt ook haar inzichten over herstel en mentaal welzijn. Ze vindt het belangrijk om thuis niet bezig te zijn met trainen, maar om thuis te ontspannen en te herstellen. Daarnaast analyseert ze haar tegenstanders en haar eigen prestaties om continu te verbeteren, hoewel ze dit niet altijd leuk vindt om te doen. Het is een noodzakelijk onderdeel van haar voorbereidingsproces​.

Nouchka Fontijn als spreker boeken

Het boeken van Nouchka Fontijn als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar diepgaande kennis en praktische adviezen. Haar presentaties zijn zowel informatief als motiverend en bieden waardevolle perspectieven die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Boek vandaag nog Nouchka voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!