20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Mo Gawdat: De toekomst van kunstmatige intelligentie
9 juli 2024

Mo Gawdat: De toekomst van kunstmatige intelligentie

Mo Gawdat, voormalig Chief Business Officer bij Google X en auteur van onder andere “Solve for Happy” en “Scary Smart”, deelt zijn diepgaande inzichten over de impact van kunstmatige intelligentie (AI) en hoe deze technologie onze wereld zal veranderen. Gawdat benadrukt dat AI zowel enorme kansen als uitdagingen biedt en dat de ethische implicaties van AI cruciaal zijn voor de toekomst van de mensheid.

AI is onvermijdelijk

Volgens Gawdat is de opkomst van AI onvermijdelijk. Hij stelt dat AI zich sneller zal ontwikkelen dan we ons kunnen voorstellen, met mogelijke singulariteit (het punt waarop AI menselijke intelligentie overtreft) die al rond 2025 kan plaatsvinden. Dit betekent dat AI in staat zal zijn om complexe problemen zoals klimaatverandering en ziektes op te lossen, iets wat met menselijke middelen veel langer zou duren​.

Ethiek en menselijke waarden

Een belangrijk thema in Gawdat’s werk is de ethiek van AI. Hij benadrukt dat AI-systemen zullen handelen op basis van de waarden die wij erin programmeren. Dit maakt het essentieel om AI te trainen met een waarde set die respect heeft voor menselijk leven en welzijn. Hij waarschuwt dat als we AI leren om uitsluitend op winst te focussen, dit kan leiden tot schadelijke uitkomsten​.

Mo Gawdat over de rol van menselijk gedrag

Gawdat gelooft dat menselijk gedrag en waarden de toekomst van AI zullen bepalen. Hij vergelijkt AI met het opvoeden van een kind, waarbij de waarden en lessen die we AI leren bepalend zullen zijn voor hoe deze technologie zich gedraagt. Hij benadrukt dat AI een reflectie zal zijn van onze eigen morele en ethische keuzes​.

Voorbereiden op de toekomst

Om voorbereid te zijn op een toekomst met AI, adviseert Gawdat om vertrouwd te raken met AI-tools en hun toepassingen. Hij suggereert dat kennis van AI net zo fundamenteel zal worden als computergeletterdheid vandaag de dag is. Dit zal ons helpen om de voordelen van AI te maximaliseren en tegelijkertijd de risico’s te beheersen​.

Mo Gawdat als spreker boeken

Het boeken van Mo Gawdat als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn diepgaande kennis en praktische adviezen over AI en ethiek. Zijn presentaties zijn zowel informatief als motiverend en bieden waardevolle perspectieven die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Mo voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!