20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Mo Gawdat: De kracht van geluk en AI
13 juni 2024

Mo Gawdat: De kracht van geluk en AI

Mo Gawdat, voormalig Chief Business Officer bij Google X en auteur van de bestseller “Solve for Happy,” staat bekend om zijn unieke benadering van geluk en de impact van kunstmatige intelligentie (AI) op ons leven. In verschillende interviews deelt hij zijn inzichten over hoe we geluk kunnen cultiveren en welke rol AI speelt in onze toekomst.

Het geluksvraagstuk

Mo Gawdat heeft zijn zoektocht naar geluk omgezet in een wetenschappelijk benaderde formule, waarbij hij stelt dat geluk het resultaat is van onze perceptie van gebeurtenissen minus onze verwachtingen ervan. Deze formule heeft hij ontwikkeld na de tragische dood van zijn zoon Ali, wat zijn theorieën en inzichten op de proef stelde en versterkte. Volgens Gawdat zijn veel van onze ongelukkige momenten te wijten aan onrealistische verwachtingen die niet overeenkomen met de werkelijkheid​.

Geluk als keuze

In een gesprek met Dr. Rangan Chatterjee legt Gawdat uit dat geluk een keuze is. Hij benadrukt dat we kunnen kiezen om gelukkig te zijn, ongeacht de omstandigheden, door onze verwachtingen te beheren en onze perceptie van gebeurtenissen aan te passen. Dit idee komt voort uit zijn diepgaande studie van psychologie en persoonlijke ervaringen, wat heeft geleid tot een bredere acceptatie van zijn geluksvormule​.

Mo Gawdat over AI en de toekomst

Naast zijn werk over geluk heeft Mo Gawdat zich verdiept in de ethische en maatschappelijke implicaties van AI. Hij waarschuwt voor de potentiële gevaren van AI, maar ziet ook veel positieve toepassingen. In een interview met Lewis Howes bespreekt hij hoe AI kan bijdragen aan de verbetering van ons dagelijks leven door bijvoorbeeld onze mentale gezondheid te monitoren en ons te helpen gelukkiger te zijn. Gawdat benadrukt dat AI ons kan helpen beter te begrijpen wat ons gelukkig maakt en ons kan begeleiden in het nemen van beslissingen die ons welzijn bevorderen​.

Praktische tips voor een gelukkig leven

Gawdat biedt verschillende praktische adviezen om geluk te cultiveren:

  • Beheer verwachtingen: Door realistische verwachtingen te stellen, kunnen we onze kans op teleurstellingen verminderen.
  • Leef in het moment: Door meer aanwezig te zijn in het hier en nu, kunnen we ons beter concentreren op de positieve aspecten van ons leven.
  • Gebruik technologie bewust: Wees je bewust van hoe je technologie gebruikt en laat AI je helpen bij het nemen van beslissingen die je welzijn bevorderen.

Mo Gawdat als spreker boeken

Het boeken van Mo Gawdat als spreker belooft een inspirerende en verhelderende ervaring te zijn. Zijn lezingen bieden diepgaande inzichten in hoe we geluk kunnen bereiken en de rol die AI in onze toekomst speelt. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven we naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door all-inclusive tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Mo Gawdat voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Mo voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn waardevolle inzichten en inspirerende verhalen!