20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Michael Kortekaas: Mentale veerkracht en vitaal leiderschap
13 juni 2024

Michael Kortekaas: Mentale veerkracht en vitaal leiderschap

Michael Kortekaas, een veelgevraagd spreker en expert op het gebied van werkgeluk, mentale veerkracht en leiderschap, deelt zijn inzichten over hoe je zowel persoonlijke als professionele uitdagingen kunt overwinnen door energiemanagement en een positieve werkcultuur.

Het belang van energiemanagement

In zijn recente interviews benadrukt Kortekaas dat het fundament van mentale kracht ligt in effectief energiemanagement. Hij gelooft dat energie de basis is voor prestaties en werkgeluk. Door je energie goed te beheren, kun je beter omgaan met stress en tegenslagen, wat leidt tot een hogere veerkracht en betere prestaties op de werkvloer​.

Vitaal leiderschap in een VUCA-wereld

Kortekaas introduceert het concept van vitaal leiderschap als antwoord op de uitdagingen van de huidige VUCA-wereld (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity). Hij stelt dat vitaal leiderschap flexibiliteit, empathie en een duidelijke visie vereist. Dit type leiderschap stimuleert een cultuur van psychologische veiligheid, waar medewerkers zich vrij voelen om ideeën en zorgen te uiten zonder angst voor negatieve gevolgen​ ​. In deze context legt hij uit dat vitaal leiderschap niet alleen gaat over het managen van processen, maar vooral over het inspireren en begeleiden van mensen. Het vermogen om een inspirerende visie uit te dragen en mensen mee te nemen in de onzekerheid van verandering is cruciaal.

Michael Kortekaas: Succesvolle voorbeelden en praktische tips

Kortekaas illustreert zijn punten met voorbeelden van succesvolle bedrijven en biedt praktische tools voor leiderschapstraining en ontwikkeling. Hij wijst op het belang van emotionele intelligentie, duidelijke communicatie en wendbaarheid om teams effectief te laten samenwerken en innoveren. Dit helpt organisaties om beter voorbereid te zijn op veranderingen en om op een duurzame manier hoge prestaties te leveren​.

Michael Kortekaas als spreker boeken

Het boeken van Michael Kortekaas als spreker belooft een inspirerende en energieke ervaring te zijn. Hij biedt sessies aan die zijn gericht op het verbeteren van mentale veerkracht, het bevorderen van werkgeluk en het ontwikkelen van vitaal leiderschap. Met zijn diepgaande kennis en praktijkervaring weet hij zijn publiek te boeien en te motiveren om positieve veranderingen door te voeren​.