20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Menno Lanting: Hoe succesvol digitaal transformeren
13 juni 2024

Menno Lanting: Hoe succesvol digitaal transformeren

Menno Lanting, een vooraanstaand auteur en spreker, staat bekend om zijn expertise op het gebied van digitale transformatie en de impact van technologie op leiderschap en organisaties. In zijn recente werk en lezingen benadrukt hij de complexiteit en uitdagingen van digitale transformatie, en biedt hij praktische inzichten om deze transities succesvol te maken.

De vijf faalfactoren van digitale transformatie

Tijdens een van zijn presentaties identificeert Lanting vijf belangrijke faalfactoren die organisaties vaak tegenkomen bij digitale transformatie. Hij legt uit dat ondanks de vele goede bedoelingen, modellen en stapsgewijze plannen, veel digitale transformaties moeilijk van de grond komen. Dit komt doordat de implementatie vaak niet goed aansluit op de gekozen strategie, wat kan leiden tot gefragmenteerde en onsamenhangende initiatieven​.

Het belang van een mensgerichte benadering

Lanting benadrukt dat de sleutel tot een succesvolle digitale transformatie niet alleen ligt in technologie, maar vooral in de mensen die erbij betrokken zijn. Hij stelt dat hoe digitaler een organisatie wordt, hoe menselijker zij moet zijn. Dit betekent dat leiders de menselijke kant van verandering moeten omarmen en ervoor moeten zorgen dat hun teams goed worden begeleid en ondersteund tijdens het transformatieproces​.

Een voorbeeld van succes: McLaren en Randstad

Als voorbeelden van succesvolle digitale transformaties noemt Lanting bedrijven als McLaren en Randstad. McLaren, oorspronkelijk een autofabrikant, heeft zijn expertise in data-analyse gebruikt om zich ook te richten op medisch onderzoek. Randstad gebruikt data niet alleen om werkzoekenden te koppelen aan banen, maar ook om klanten te adviseren over de beste locaties voor nieuwe kantoren of fabrieken. Deze bedrijven hebben hun kernkwaliteiten benut en versterkt door digitale middelen effectief in te zetten​.

Menno Lanting: Kernkwaliteiten en flexibiliteit

Volgens Lanting is het essentieel dat organisaties zich richten op hun kernkwaliteiten en wendbaarheid. Dit betekent dat bedrijven niet star moeten vasthouden aan een vastgelegde strategie, maar flexibel moeten zijn en hun koers moeten kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Het succes van een digitale transformatie hangt sterk af van de bereidheid en het vermogen van een organisatie om zich aan te passen en te evolueren​.

Menno Lanting als spreker boeken

Het boeken van Menno Lanting als spreker belooft een inspirerende en verhelderende ervaring te zijn. Vanaf het allereerste contact tot aan de realisatie van uw evenement, streven we naar een efficiënt en klantgericht proces, ondersteund door All-Inclusive tarieven en een offertegarantie binnen 24 uur. Ons toegewijde team staat klaar om uitgebreide ondersteuning te bieden voor, tijdens en na uw evenement, om ervoor te zorgen dat uw samenwerking met Menno Lanting voldoet aan onze hoge tevredenheidseisen. Boek vandaag nog Menno voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn waardevolle inzichten en inspirerende verhalen!