20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Menno Lanting: De kracht van disruptie
8 juli 2024

Menno Lanting: De kracht van disruptie

Menno Lanting wordt algemeen erkend als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, organisaties en de manier waarop we werken. Hij is een veelgevraagd spreker en consultant, en zijn werk richt zich op het begrijpen en benutten van disruptieve veranderingen.

De paradox van disruptie

In zijn presentaties en boeken legt Menno Lanting vaak de nadruk op de paradox van disruptie: “Disrupt or be disrupted”. Hij onderzoekt hoe bedrijven kunnen omgaan met de snelle technologische veranderingen en de steeds hogere verwachtingen van consumenten en burgers. Lanting benadrukt dat voor sommige organisaties een volledige disruptie noodzakelijk is, terwijl voor anderen een geleidelijke technologische aanpassing effectiever kan zijn. Zijn pragmatische kijk op disruptie helpt bedrijven stappen te zetten door gebruik te maken van opmerkelijke cases en praktische modellen​.

Wendbaarheid in de 21ste eeuw

Een ander centraal thema in het werk van Menno Lanting is wendbaarheid, wat hij vergelijkt met het verschil tussen olietankers en speedboten. Speedboot-organisaties zijn proactief, wendbaar, en altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan klanten en medewerkers. In tegenstelling tot deze wendbare organisaties blijven sommige bedrijven vastzitten in traditionele structuren en processen, vergelijkbaar met logge olietankers. Lanting benadrukt het belang van aanpassingsvermogen en continue innovatie in de moderne zakelijke wereld​.

Menno Lanting over digitale transformatie en leiderschap

Menno Lanting heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar digitale transformatie en de rol van leiderschap hierin. Hij heeft geconstateerd dat succesvol digitaal leiderschap niet alleen draait om technologische kennis, maar ook om de bereidheid om te veranderen en zich aan te passen aan nieuwe realiteiten. In zijn workshops en presentaties biedt hij praktische inzichten en strategieën om organisaties te helpen bij hun transformatieproces, gebaseerd op ervaringen van diverse toonaangevende bedrijven zoals Redhat, Audi, NASA, Netflix, Apple en Philips​.

Boeken en publicaties

Menno Lanting is ook een bekroond auteur. Zijn boek “Olietankers en Speedboten” onderzoekt de toekomst van innovatie, organisaties en werk, en biedt een blauwdruk voor wendbaarheid in de 21ste eeuw. In zijn publicaties combineert hij diepgaande analyses met toegankelijke taal, waardoor complexe onderwerpen begrijpelijk worden voor een breed publiek​.

Menno Lanting als spreker boeken

Het boeken van Menno Lanting als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn diepgaande inzichten en praktische adviezen. Zijn presentaties zijn zowel informatief als inspirerend en bieden waardevolle perspectieven die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Menno voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!