20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Menno de Bree: Filosofie en ethiek in de praktijk
8 juli 2024

Menno de Bree: Filosofie en ethiek in de praktijk

Menno de Bree is een gerenommeerde filosoof en docent, vooral bekend om zijn werk op het gebied van medische ethiek en filosofie. Zijn benadering van filosofische vraagstukken en ethische dilemma’s is zowel diepgaand als toegankelijk, waardoor hij een breed publiek aanspreekt.

Filosofische benaderingen van moderne dilemma’s

Menno de Bree heeft een unieke manier om complexe filosofische ideeën begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Hij heeft bijvoorbeeld veel gesproken over het “twintigersdilemma” en de angst om iets te missen (FOMO). In een recente lezing besprak hij hoe jonge mensen tegenwoordig vaak overweldigd worden door de vele keuzes en mogelijkheden die voor hen liggen. Zijn inzichten bieden een reflectie op hoe we betekenis en voldoening kunnen vinden in een tijdperk van overvloed​.

Menno de Bree over ethiek in de gezondheidszorg

Gedurende twintig jaar was Menno verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen als docent medische ethiek en filosofie. Hij heeft bijgedragen aan de opleiding van zorgprofessionals door hen te trainen in morele beraadslaging en ethische reflectie. Zijn werk helpt zorgverleners bij het navigeren van de complexe ethische dilemma’s die ze in hun dagelijkse praktijk tegenkomen​.

Publieksfilosofie en onderwijs

Sinds 2016 is Menno ook publieksfilosoof aan The School of Life in Amsterdam, waar hij lezingen geeft over uiteenlopende onderwerpen, variërend van verslaving tot de filosofie van seks. Zijn voorliefde voor pessimistische filosofen zoals Arthur Schopenhauer stelt hem in staat om diepgaande en soms sombere thema’s met een verrassende dosis humor en relativeringsvermogen te benaderen​.

Schrijverschap en columns

Tot september 2023 schreef Menno wekelijks een column voor het Financieele Dagblad, waarin hij zijn filosofische kijk op het alledaagse leven deelde. In 2018 bundelde hij deze columns in het boek “Het eeuwig tekort,” waarin hij de imperfecties en rommeligheid van het menselijk bestaan op een filosofische en vaak humoristische manier beschrijft​.

Menno de Bree als spreker boeken

Het boeken van Menno de Bree als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn diepgaande inzichten en heldere uitleg van complexe ethische en filosofische vraagstukken. Zijn presentaties zijn zowel leerzaam als vermakelijk, en bieden waardevolle perspectieven die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Menno voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!