20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Martijn Aslander: Digitale fitheid en de toekomst van werk
10 juni 2024

Martijn Aslander: Digitale fitheid en de toekomst van werk

Martijn Aslander, een prominente spreker, auteur en adviseur, staat bekend om zijn visie op technologie en de impact ervan op mens en samenleving. In een recent interview tijdens het Grootste Kennisfestival van Nederland deelt Aslander zijn inzichten over digitale fitheid en de rol van technologie in ons dagelijks leven en werk​.

Wat is digitale fitheid?

Digitale fitheid is volgens Aslander essentieel in de moderne wereld. Het gaat niet alleen om het bijhouden van technologische ontwikkelingen, maar ook om het effectief en efficiënt gebruiken van deze technologieën om persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Aslander benadrukt dat het niet alleen belangrijk is om te weten hoe je technologie moet gebruiken, maar ook om te begrijpen welke technologieën relevant zijn voor jouw specifieke context en hoe je ze kunt inzetten om je productiviteit en creativiteit te verhogen.

Martijn Aslander: Technologie als bron van hoop

In een interview met EW Magazine spreekt Aslander over de hoop die technologie biedt. Hij stelt dat hoewel technologie soms uitdagingen met zich meebrengt, het tot nu toe meer problemen heeft opgelost dan het heeft veroorzaakt. Hij ziet platforms zoals YouTube als moderne educatieve middelen die toegang bieden tot een schat aan kennis voor iedereen. Dit democratiseren van informatie helpt mensen om zich te ontwikkelen en bij te dragen aan een betere samenleving​.

De angst voor kunstmatige intelligentie

Aslander begrijpt de angst die veel mensen hebben voor kunstmatige intelligentie en de snelle vooruitgang ervan. Hij benadrukt echter dat angst vaak voortkomt uit een gebrek aan begrip en kennis. Door meer te leren over hoe technologie werkt en welke mogelijkheden het biedt, kunnen mensen beter voorbereid zijn op de veranderingen die AI en andere technologieën met zich meebrengen. Integriteit, authenticiteit en privacy zijn volgens Aslander cruciale elementen die geborgd moeten worden om de positieve impact van technologie te waarborgen​.

Het belang van informatiemanagement

Een van de grootste uitdagingen van deze tijd, volgens Aslander, is “filter failure” – het onvermogen om relevante informatie te onderscheiden van de overvloed aan beschikbare data. Hij pleit voor een betere balans tussen informatietechnologie (IT) en informatiemanagement (IM), waarbij de focus niet alleen ligt op de technologie zelf, maar ook op hoe deze wordt toegepast en beheerd om waarde te creëren voor individuen en organisaties.

Martijn Aslander als spreker boeken

Het boeken van Martijn Aslander als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Martijn’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Martijn Aslander aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Martijn Aslander voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!