20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Mark Tuitert: Stoïcijnse filosofie en mentale veerkracht
10 juni 2024

Mark Tuitert: Stoïcijnse filosofie en mentale veerkracht

Mark Tuitert, voormalig Olympisch kampioen op de 1500 meter schaatsen, heeft een nieuwe passie gevonden in de stoïcijnse filosofie. In recente interviews en zijn boek “DRIVE: Train je stoïcijnse mindset” deelt Tuitert hoe de principes van het stoïcisme hem hebben geholpen om met de druk van topsport en persoonlijke uitdagingen om te gaan.

De kracht van stoïcisme

Tuitert legt uit dat stoïcijnse filosofie hem heeft geholpen in zowel zijn professionele als persoonlijke leven. Hij heeft zich laten inspireren door de werken van stoïcijnse filosofen zoals Epictetus, Seneca en Marcus Aurelius. Deze filosofie leerde hem om zijn emoties te beheersen en zich te concentreren op wat binnen zijn controle ligt. Dit gaf hem de mentale kracht om tegenslagen te overwinnen en zijn doelen te bereiken, waaronder het winnen van goud op de Olympische Spelen in Vancouver in 2010​.

Mark Tuitert over het belang van mentale training

In zijn boek en lezingen benadrukt Tuitert het belang van mentale training. Hij introduceert technieken zoals de “Molecular Pause” om mensen te helpen hun acties te beoordelen zonder angst voor oordeel van anderen. Dit helpt bij het opbouwen van zelfvertrouwen en moed, onafhankelijk van externe validatie. Tuitert moedigt mensen aan om hun eigen meningen en oordelen te onderzoeken en los te laten wat hen niet dient​.

Persoonlijke groei door zelfreflectie

Tuitert deelt in zijn interviews hoe hij door zelfreflectie zijn persoonlijke en professionele obstakels heeft overwonnen. Hij benadrukt dat het scheiden van je oordelen van de gebeurtenissen in je leven je kan helpen om een gezondere perspectief te krijgen. Deze aanpak heeft hem geholpen om vrede te vinden met zijn verleden en zich te richten op de toekomst met een positieve instelling​.

Mark Tuitert als spreker boeken

Het boeken van Mark Tuitert als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Mark’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Mark Tuitert aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Mark Tuitert voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!