20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Mark Tigchelaar: Verbetering van uw werkgewoonten
5 juli 2024

Mark Tigchelaar: Verbetering van uw werkgewoonten

Mark Tigchelaar, een neuropsycholoog gespecialiseerd in het verbeteren van focus en mentale prestaties, heeft zich toegelegd op het helpen van mensen om productiever en minder gestrest te worden. Met zes boeken op zijn naam en meer dan 110 lezingen per jaar, is hij een veelgevraagd spreker en expert op het gebied van het brein, focus en vitaliteit​.

Het belang van productieve werkgewoonten

In een recente podcast en interviews benadrukt Tigchelaar het belang van goede werkgewoonten om stress te verminderen en productiviteit te verhogen. Volgens hem is de sleutel tot succes het optimaliseren van onze dagelijkse routines om zo afleiding te minimaliseren en focus te maximaliseren. Dit vereist niet alleen discipline, maar ook een goed begrip van hoe onze hersenen werken​.

Praktische tips voor verbeterde werkgewoonten

  1. Structuur aanbrengen: Een gestructureerde werkdag kan wonderen doen voor je productiviteit. Tigchelaar raadt aan om je werk in blokken te verdelen, waarbij je specifieke tijden reserveert voor geconcentreerd werken en andere momenten voor korte pauzes en ontspanning​.
  2. Gebruik van Technologie: Hoewel technologie vaak wordt gezien als een bron van afleiding, kan het ook helpen om je werkgewoonten te verbeteren. Tigchelaar suggereert het gebruik van tools en apps die je helpen je tijd beter te beheren en je voortgang bij te houden​.
  3. Creëer een Focusrijke Omgeving: De fysieke omgeving waarin je werkt, speelt een grote rol in je vermogen om gefocust te blijven. Zorg ervoor dat je werkplek vrij is van onnodige afleidingen en dat je de nodige middelen bij de hand hebt om efficiënt te werken​.

Mark Tigchelaar over de impact van afleidingen

Een van de grootste uitdagingen waar professionals vandaag de dag mee te maken hebben, is de constante stroom van afleidingen. Tigchelaar wijst erop dat we gemiddeld 500 keer per dag worden onderbroken, wat onze productiviteit ernstig belemmert. Hij benadrukt het belang van het ontwikkelen van strategieën om deze afleidingen te minimaliseren, zoals het uitschakelen van meldingen op je telefoon en computer tijdens focusblokken​.

Mark Tigchelaar als spreker boeken

Het boeken van Mark Tigchelaar als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn diepgaande kennis van focus en het brein. Zijn presentaties zijn zowel informatief als motiverend, en bieden praktische adviezen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Mark voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!