20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Maria Genova: De gevaren van cybercrime
10 juni 2024

Maria Genova: De gevaren van cybercrime

Maria Genova, journalist en auteur, staat bekend om haar werk op het gebied van cybercrime en digitale veiligheid. In recente interviews en haar populaire TEDxTalk heeft ze haar inzichten gedeeld over waarom mensen vaak naïef zijn als het gaat om online veiligheid en hoe we ons beter kunnen beschermen tegen cybercriminelen.

Waarom zijn we zo naïef online?

In haar TEDxTalk bespreekt Genova hoe gemakkelijk mensen persoonlijke informatie online delen zonder na te denken over de mogelijke gevolgen. Ze wijst erop dat veel mensen hun persoonlijke gegevens zouden beschermen in de fysieke wereld, maar online vaak dezelfde voorzichtigheid niet betrachten. Dit komt deels doordat mensen niet goed begrijpen hoe cybercriminelen hun apparaten kunnen binnendringen en misbruiken. Genova benadrukt het belang van bewustwording en educatie om deze naïviteit tegen te gaan en mensen te leren hoe ze hun digitale leven kunnen beveiligen​.

Maria Genova over de impact van cybercrime

Genova legt uit dat cybercrime een groeiend probleem is dat ernstige gevolgen kan hebben voor individuen en organisaties. Ze geeft voorbeelden van hoe eenvoudig het is voor hackers om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens en deze te gebruiken voor identiteitsdiefstal, financiële fraude en andere vormen van misbruik. Haar boek “Komt een vrouw bij de h@cker” belicht de verhalen van slachtoffers van cybercrime en biedt praktische tips om jezelf te beschermen tegen online bedreigingen.

Praktische tips voor online veiligheid

Maria Genova benadrukt een aantal eenvoudige maar effectieve maatregelen die iedereen kan nemen om hun online veiligheid te verbeteren:

  1. Gebruik sterke en unieke wachtwoorden: Vermijd het gebruik van dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts en maak gebruik van wachtwoordmanagers om complexe wachtwoorden te genereren en op te slaan.
  2. Wees voorzichtig met wat je deelt: Denk goed na voordat je persoonlijke informatie online deelt, vooral op sociale media en andere openbare platforms.
  3. Update software regelmatig: Zorg ervoor dat je besturingssysteem, browsers en apps altijd up-to-date zijn om te profiteren van de nieuwste beveiligingspatches.
  4. Wees alert op phishing: Herken de tekenen van phishing-e-mails en -berichten en klik niet op verdachte links of bijlagen.

Maria Genova als spreker boeken

Het boeken van Maria Genova als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan haar optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Maria’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Maria Genova aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Maria Genova voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!