20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Marco Aarnink: Innovatie en klantgericht ondernemen
10 juni 2024

Marco Aarnink: Innovatie en klantgericht ondernemen

Marco Aarnink, oprichter van Print.com, deelt in recente interviews en podcasts zijn inzichten over innovatie, klantgerichtheid en het belang van cocreatie in het ondernemerschap. Aarnink, die eerder Drukwerkdeal.nl oprichtte en later verkocht, heeft met Print.com opnieuw zijn stempel gedrukt op de online printmarkt.

Marco Aarnink over het belang van luisteren naar de klant

Aarnink benadrukt dat het succes van Print.com grotendeels te danken is aan het luisteren naar klanten en hen actief te betrekken bij de ontwikkeling van producten en diensten. In plaats van een kant-en-klaar plan te hebben, organiseerde hij diners met oude klanten om te ontdekken wat zij misten in de markt. Deze feedback vormde de basis voor het bedrijf, wat leidde tot een productaanbod dat nauw aansloot bij de wensen van de klant​.

Innovatie en technologie

Aarnink legt uit dat innovatie cruciaal is voor succes, vooral in de printindustrie. Print.com maakt gebruik van geavanceerde technologieën om processen te optimaliseren en klanten een breed scala aan gepersonaliseerde printopties te bieden. Door continu te vernieuwen en aan te passen aan de behoeften van de markt, heeft Print.com zich weten te onderscheiden van concurrenten​.

Cocreatie en nichemarkten

Een ander belangrijk aspect van Aarninks strategie is de focus op cocreatie en het bedienen van nichemarkten. Door zich te richten op grafische specialisten en wederverkopers, kon Print.com een specifieke doelgroep aanspreken en een gesloten portal aanbieden waar prijzen niet openbaar zijn. Dit model heeft geleid tot een sterke groei en een loyale klantenbasis​.

De toekomst van Print.com

Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie heeft Print.com indrukwekkende groeicijfers laten zien. In de eerste twee jaar wist het bedrijf de omzet te verdubbelen, wat getuigt van een succesvolle marktstrategie. Aarnink kijkt nu naar verdere expansie in markten zoals Frankrijk en Duitsland, terwijl hij blijft focussen op klantgerichtheid en innovatie​.

Marco Aarnink als spreker boeken

Het boeken van Marco Aarnink als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Marco’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Marco Aarnink aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Marco Aarnink voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!