20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Marco Aarnink: De innovatieve wereld van online print
5 juli 2024

Marco Aarnink: De innovatieve wereld van online print

Marco Aarnink, oprichter van Drukwerkdeal.nl en Print.com, heeft zich gevestigd als een toonaangevende figuur in de online printindustrie. Zijn benadering van klantgerichtheid en cocreatie heeft zijn bedrijven geholpen om succesvol te groeien, zelfs in uitdagende tijden zoals de coronapandemie​.

Het belang van klantgerichtheid en cocreatie

Aarnink benadrukt dat luisteren naar klanten cruciaal is voor het succes van een bedrijf. Zijn nieuwe onderneming, Print.com, is volledig opgebouwd op basis van feedback van klanten. Door patronen in klantdata te analyseren en persoonlijk contact te onderhouden, heeft Print.com zich kunnen richten op grafische specialisten en wederverkopers. Dit heeft geresulteerd in een gesloten portal waar prijzen niet openbaar zijn, wat vertrouwen en exclusiviteit creëert voor de gebruikers​.

Groei en uitdagingen tijdens de coronapandemie

Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie heeft Print.com indrukwekkende groeicijfers laten zien. In het eerste volledige jaar behaalde het bedrijf een omzet van tien miljoen euro, wat in het tweede jaar werd verdubbeld tot bijna twintig miljoen euro. Deze groei is opmerkelijk, vooral gezien het feit dat een groot deel van de printproducten bestemd is voor evenementen, die tijdens de pandemie sterk werden beïnvloed​.

Marco Aarnink over innovatie en concurrentie

Aarnink gelooft sterk in het belang van innovatie en het creëren van een uniek merkverhaal. Print.com onderscheidt zich door een breed scala aan printproducten en de toevoeging van persoonlijke assistentie bij bestellingen. Dit klantgerichte model heeft geleid tot een sterke merkloyaliteit en stelt Print.com in staat om te concurreren met prijsgerichte concurrenten door kwaliteit en service te benadrukken​.

Succesfactoren en valkuilen voor startups

Volgens Aarnink zijn lef, toewijding en het hebben van een goed team de sleutels tot het succes van een startup. Hij benadrukt ook het belang van timing en flexibiliteit; een ondernemer moet in staat zijn om te pivoteren en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. Verder waarschuwt hij voor de risico’s van onenigheid tussen oprichters en het missen van financieringsmogelijkheden, wat vaak leidt tot het falen van startups​.

Marco Aarnink als spreker boeken

Het boeken van Marco Aarnink als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over ondernemerschap en innovatie in de printindustrie. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Marco voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!