Management van 1000+ sprekers
Altijd de beste prijs
Binnen 24 uur offerte
Boekingsgarantie
20 jaar ervaring
Gemiddelde beoordeling: 9,0
Info & boekingen
Marc de Hond komt altijd met iets nieuws
19 februari 2016

Marc de Hond komt altijd met iets nieuws

Op Quality Bookings TV deze keer een interview met tv-presentator, ondernemer en theatermaker Marc de Hond. De Hond vertelt tegen interviewer Robert de Vries over de tegenslagen in zijn leven en hoe hij daar weer bovenop kwam. Al jarenlang is hij een gewaardeerde gast als spreker. Hij komt veel bij zorginstellingen en goede doelen, maar ook het bedrijfsleven weet hem te vinden. ‘Na mijn verhaal over hoe ik van het leven leerde genieten ondanks mijn dwarslaesie valt een mededeling over een fusie of een verhuizing van een directeur misschien heel erg mee.’
Sinds kort doet hij iets bijzonders op dat vlak. ‘Ik ben net gestopt met het Paralympisch Basketbalteam en mijn ervaringen daar gebruik ik in mijn lezingen. Dan vertel ik eerst mijn verhaal en daarna gaan we in een nabijgelegen sporthal basketballen. Deelnemers zitten twee uur lang in een rolstoel om te ervaren wat je nog allemaal kunt doen. Na afloop is het fijn als ik – als een soort Jomanda – ‘sta op en loop’ mag zeggen…’

Theatermaker
Zijn vele lezingen en dagvoorzitterschappen in het bedrijfsleven inspireerden De Hond om zijn publiek wat te verbreden. Vanaf begin 2015 is hij met een theatervoorstelling (‘Scherven brengen geluk’) door het land getrokken. Het is een zeer persoonlijk relaas over het bijzondere leven van De Hond. Ga maar na: op jonge leeftijd verloor hij zijn moeder, rond zijn twintigste was hij even internetmiljonair (totdat een groot gedeelte van het geld verdampte) en daarna volgde de dwarslaesie. ‘Het grootste gedeelte van mijn voorstelling is echt gebeurd, daar schaam ik me helemaal niet voor. Het gaat erom hoe ik iets aanpakte en het is aan mensen zelf of ze daar iets mee doen. Ik krijg hele leuke reacties en de zalen zaten vol.’

Theater maken is zijn nieuwe passie geworden en dit jaar gaat De Hond dan ook een nieuwe show maken. Terwijl in ‘Scherven’ de nadruk lag op zijn eigen leven zal die nieuwe show wat meer opinie en visie bevatten. ‘Ik wil iets zeggen over de tijdsgeest. Aan de ene kant hebben we in Nederland het soort leven dat 200 jaar geleden alleen was weggelegd voor keizers en mensen van adel, maar we betalen ook een prijs voor die luxe; er vinden rampen plaats, het milieu staat onder druk en we zijn niet goed voor dieren. Ik wil iets vertellen over de verantwoordelijkheid die we dragen om met die spanning om te gaan.’

Evolutie
De Hond lijkt altijd vooruit te willen; ondernemen, spreken in het openbaar en tegenwoordig dus in het theater. Dat ondernemende karakter heeft er altijd ingezeten, soms is het zelfs latent aanwezig. Zo vertelt hij in het interview over zijn theatershow; ‘ik heb het zelf laten opnemen en ben nu in onderhandeling met een goede TV-partij die het kan uitzenden.’ Nieuwe plannen heeft hij ook, maar die zijn nog een beetje geheim: er komt een kinderboek en tijdens de Paralympische Spelen in Rio zal hij fungeren als tv-commentator van de paralympische basketbalploeg.

Marc de Hond is te boeken via Quality Bookings als dagvoorzitter, presentator en inspirerend spreker. Met bevlogenheid en humor vertelt hij over zijn loopbaan als succesvol internetondernemer, radio dj en tv-presentator, schrijver en speler van het Nederlands rolstoelbasketbalteam.
Het interview is te bekijken via Quality Bookings TV.