20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Maarten van der Weijden: De Elfstedentriatlon
10 juni 2024

Maarten van der Weijden: De Elfstedentriatlon

Maarten van der Weijden, bekend van zijn gouden medaille op de Olympische Spelen en zijn strijd tegen leukemie, heeft opnieuw een indrukwekkende prestatie geleverd met de Elfstedentriatlon. Van 18 tot 24 juni 2023 nam Maarten deel aan deze extreme uitdaging, waarbij hij 200 kilometer zwom, 200 kilometer fietste en 200 kilometer liep. Dit deed hij om geld in te zamelen voor kankeronderzoek via zijn stichting.

Maarten van der Weijden over de uitdaging van de Elfstedentriatlon

Tijdens deze inspannende triatlon ging Maarten door een fysieke en mentale beproeving om zijn doel te bereiken. Het evenement, dat bekend staat als de “Tocht der Tochten”, vroeg van hem om met zo min mogelijk rust de volledige afstand af te leggen. Dit symboliseert niet alleen zijn persoonlijke vastberadenheid maar ook zijn toewijding aan het verbeteren van de levens van kankerpatiënten​.

Het belang van zijn inspanningen

Maarten’s inspanningen hebben aanzienlijke bedragen opgeleverd voor kankeronderzoek. Sinds de oprichting van de Maarten van der Weijden Foundation in 2017 heeft hij bijna 18 miljoen euro ingezameld, wat heeft geleid tot de financiering van 45 verschillende kankeronderzoeken. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks naar onderzoek, zonder aftrek van kosten, wat het transparante en toegewijde karakter van zijn stichting onderstreept​

Een symbolische betekenis

Tijdens zijn 45-uur durende zwemrecord wilde Maarten drie dingen bereiken: een eerbetoon brengen aan zijn vriend Sebastiaan die aan lymfeklierkanker overleed, de 45 door zijn stichting gefinancierde kankeronderzoeken vieren, en een Guinness Wereldrecord vestigen. Elk uur van zijn inspanning werd gemarkeerd door het aansteken van een fakkel, wat symbool stond voor Sebastiaans 45 levensjaren en de 45 gefinancierde onderzoeken​.

Maarten van der Weijden als spreker boeken

Het boeken van Maarten van der Weijden als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Maarten’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Maarten van der Weijden aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Maarten van der Weijden voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!