20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Maarten Sukel: AI voor duurzame steden
10 juni 2024

Maarten Sukel: AI voor duurzame steden

Maarten Sukel, AI Lead voor de Gemeente Amsterdam, staat aan de voorhoede van het implementeren van kunstmatige intelligentie om de leefbaarheid van steden te verbeteren. Zijn werk richt zich voornamelijk op het creëren van transparante en schaalbare AI-oplossingen die diverse stedelijke uitdagingen aanpakken.

De rol van AI in stedelijke leefbaarheid

De projecten van Sukel met de Gemeente Amsterdam hebben aanzienlijk bijgedragen aan het verbeteren van het beheer van stedelijke problemen. Zo ontwikkelde hij een AI-systeem dat jaarlijks meer dan 250.000 serviceverzoeken verwerkt, waardoor het voor bewoners gemakkelijker wordt om problemen zoals geluidsoverlast of vuilnis op straat te melden. Dit systeem heeft niet alleen de efficiëntie verhoogd, maar ook de klanttevredenheid met 40% verbeterd, wat de tastbare voordelen van AI in openbare diensten aantoont​.

Aanpakken van stedelijke uitdagingen met AI

Sukel’s aanpak omvat het gebruik van multimodale machine learning-technieken, die verschillende datatypes zoals afbeeldingen en tekst combineren, om uitgebreide oplossingen te ontwikkelen. Een opmerkelijk project betrof het gebruik van computervisie om stedelijke afvalproblemen te detecteren en aan te pakken, waardoor de netheid van de straten van Amsterdam werd verbeterd. Door voertuigen uit te rusten met beeldherkenningstechnologie kan de stad proactief vuilnis en kapotte straatmeubilair identificeren en beheren, wat leidt tot een efficiënter stedelijk beheer​.

Maarten Sukel: Het belang van uitlegbare AI

In zijn werk benadrukt Sukel de noodzaak van uitlegbare AI, vooral in de publieke sector. Hij gelooft dat transparantie en verantwoording cruciaal zijn, vooral wanneer AI-beslissingen het publiek beïnvloeden. Eenvoudige, uitlegbare modellen zijn vaak te verkiezen boven complexere modellen om ervoor te zorgen dat het publiek de AI-systemen kan begrijpen en vertrouwen. Deze aanpak helpt vooringenomenheid te voorkomen en zorgt voor een ethisch gebruik van AI-technologieën​.

De toekomst van AI in Amsterdam

Kijkend naar de toekomst, streeft Amsterdam ernaar om voorop te lopen in “AI-technologie voor mensen”, met behulp van diverse partnerschappen en technieken die ten goede komen aan alle bewoners. Sukel en zijn team verkennen nieuwe AI-toepassingen om stedelijke uitdagingen proactief aan te pakken, zodat de voordelen van AI eerlijk worden verdeeld over de stad​.

Maarten Sukel als spreker boeken

Het boeken van Maarten Sukel als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Maarten’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Maarten Sukel aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Maarten Sukel voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!