20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Luc van Bussel: Milieubewuste dienstverlening
4 juli 2024

Luc van Bussel: Milieubewuste dienstverlening

Luc van Bussel, oprichter van Chief Hospitality, pleit voor een duurzame benadering van gastvrijheid die rekening houdt met zowel de menselijke als de ecologische impact. Zijn visie op duurzame gastvrijheid benadrukt de noodzaak om milieuvriendelijke praktijken te integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de dienstverlening​.

De essentie van duurzame gastvrijheid

Van Bussel gelooft dat duurzame gastvrijheid draait om het creëren van waarde voor zowel de klant als de omgeving. Dit omvat het verminderen van de ecologische voetafdruk door middel van energie-efficiënte oplossingen, recyclingprogramma’s en het gebruik van duurzame materialen. Het doel is om een balans te vinden tussen uitstekende service en milieubewustzijn​.

Strategisch gebruik van duurzaamheid in gastvrijheid

Van Bussel introduceert verschillende strategieën om duurzaamheid te integreren in de gastvrijheidssector. Deze omvatten het implementeren van energiezuinige technologieën, het minimaliseren van voedselverspilling en het bevorderen van lokaal ingekochte producten. In zijn boek “Gastgevers in Geluk” bespreekt hij hoe deze maatregelen niet alleen de ecologische impact verminderen, maar ook de klanttevredenheid en loyaliteit verhogen​.

Luc van Bussel: Praktische tips voor duurzame gastvrijheid

  1. Energiebeheer: Investeer in energiezuinige apparatuur en hernieuwbare energiebronnen om de energieconsumptie te verminderen.
  2. Afvalbeheer: Implementeer recyclingprogramma’s en reduceer voedselverspilling door middel van efficiënte inkoop- en opslagmethoden.
  3. Lokale producten: Werk samen met lokale leveranciers om de CO2-uitstoot te verminderen en de lokale economie te ondersteunen​.

Luc van Bussel als spreker boeken

Het boeken van Luc van Bussel als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over duurzame gastvrijheid. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Luc voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!