20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Leontien Zijlaard-van Moorsel: Levensreddend werk
4 juli 2024

Leontien Zijlaard-van Moorsel: Levensreddend werk

Leontien Zijlaard-van Moorsel, een van de grootste Nederlandse wielerkampioenen, heeft na haar sportcarrière een betekenisvolle weg ingeslagen. In verschillende interviews deelt ze haar ervaringen en de lessen die ze heeft geleerd, zowel op als naast de fiets.

De strijd tegen eetstoornissen

Leontien’s carrière kende niet alleen hoogtepunten maar ook diepe dalen, vooral door haar strijd tegen een eetstoornis. Na intensieve training en gewichtsverlies, kon ze uitzonderlijke prestaties leveren, maar ten koste van haar gezondheid. Ze benadrukt dat ze, met de kennis van nu, liever een gezonder pad had gekozen. Haar comeback na het overwinnen van deze stoornis in 1998, toen ze wereldkampioen werd in Valkenburg, was een emotionele overwinning​.

Leontien Zijlaard-van Moorsel over het Leontienhuis

Geïnspireerd door haar eigen ervaringen, richtte Leontien het Leontienhuis op, een centrum voor mensen met eetstoornissen. Het Leontienhuis biedt een veilige haven voor meer dan honderd gezinnen per jaar, waar zowel de patiënten als hun families steun vinden. Leontien’s persoonlijke betrokkenheid en de liefdevolle aanpak van haar team maken een groot verschil in het leven van velen. Ze beschouwt het Leontienhuis als een van haar grootste prestaties​.

Invloed op de wielersport

Naast haar werk met het Leontienhuis blijft Leontien actief in de wielersport. Ze is koersdirecteur van de Amstel Gold Race voor vrouwen en lanceerde een eigen kledinglijn samen met haar dochter. Haar betrokkenheid en passie voor de sport blijven onverminderd, en ze blijft een inspiratiebron voor zowel jonge atleten als fans wereldwijd​.

Leontien Zijlaard-van Moorsel als spreker boeken

Het boeken van Leontien Zijlaard-van Moorsel als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar verhalen over topsport en haar inzet voor de gezondheid van anderen. Haar presentaties zijn zowel motiverend als leerzaam en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Leontien voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!