20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Lara Hemstede: De strijd tegen cybercrime
2 juli 2024

Lara Hemstede: De strijd tegen cybercrime

Lara Hemstede, een prominente cybersecurity-expert en oprichter van het digitaal recherchebureau Cyber Proof, heeft haar leven gewijd aan het bestrijden van cybercrime en het bevorderen van digitale veiligheid. In verschillende interviews en artikelen heeft ze haar inzichten en ervaringen gedeeld over hoe individuen en organisaties zichzelf kunnen beschermen tegen digitale bedreigingen.

Van slachtoffer tot expert

In 2015 werd Lara zelf slachtoffer van cybercrime toen ze werd gehackt, bedreigd en gestalkt. Deze ervaring maakte haar vastberaden om niet alleen zichzelf te beschermen, maar ook anderen te helpen. Ze verdiepte zich in cybersecurity, behaalde diverse certificeringen en richtte in 2016 Cyber Proof op. Met haar bedrijf helpt ze organisaties en individuen om cybercrime te voorkomen en zich te verdedigen tegen digitale aanvallen​.

Lara Hemstede over educatie en preventie

Lara gelooft sterk in het belang van educatie en bewustwording als het gaat om digitale veiligheid. Ze biedt trainingen en workshops aan waarin ze op een toegankelijke manier uitleg geeft over complexe onderwerpen zoals phishing, ransomware en online stalking. Door praktische tips en voorbeelden uit de praktijk te delen, maakt ze het onderwerp begrijpelijk voor een breed publiek. Lara benadrukt het belang van proactieve maatregelen, zoals het instellen van sterke wachtwoorden en het gebruik van tweefactorauthenticatie​.

Innovatieve oplossingen

Naast educatie houdt Lara zich bezig met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om cybercrime te bestrijden. Ze test als ‘fysieke hacker’ de beveiliging van bedrijven door te proberen in te breken in hun systemen, en ontwikkelt apps om slachtoffers van digitaal geweld te ondersteunen. Haar doel is om zowel de technische als menselijke aspecten van cybersecurity aan te pakken en zo een veilige digitale omgeving te creëren​.

Lara Hemstede als spreker boeken

Het boeken van Lara Hemstede als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar inzichten over cybercrime en digitale veiligheid. Haar presentaties zijn zowel motiverend als leerzaam en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Lara voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!