20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Kim Lammers: Topsport en loyaliteit in het hockey
2 juli 2024

Kim Lammers: Topsport en loyaliteit in het hockey

Kim Lammers, voormalig hockeyinternational en olympisch kampioen, heeft in haar carrière en daarbuiten altijd waardevolle inzichten gedeeld over topsport en de uitdagingen die daarmee gepaard gaan. In een recente column reflecteerde ze op de harde realiteit van topsport en de vraag of clubs voldoende loyaliteit tonen aan hun spelers.

Kim Lammers over de harde realiteit van topsport

In haar column besprak Kim de situatie van Vivianne Miedema, een topvoetbalster die na een langdurige blessure afscheid nam van Arsenal omdat de club haar contract niet verlengde. Kim betoogt dat topsport hard en onvoorspelbaar is, maar dat clubs ook een verantwoordelijkheid hebben om loyaliteit te tonen aan hun spelers, vooral als zij geblesseerd raken tijdens het dienen van het team​.

Loyaliteit en risico’s in een sportcarrière

Kim stelt vragen bij het idee dat sporters zelf alle risico’s van hun carrière moeten dragen. Ze benadrukt dat het voor geblesseerde atleten niet alleen om geld gaat, maar vooral om zekerheid en de angst of ze ooit weer op hun oude niveau zullen terugkeren. “Critici zeggen vaak: ‘Ze hebben toch goed verdiend!’ Maar is geld een troost, wanneer je carrière en fysieke toekomst op het spel staan?” aldus Lammers​.

Inspiratie voor de toekomst

Kim gelooft dat Miedema haar volgende hoofdstuk met dezelfde kracht en vastberadenheid zal aanpakken als voorheen. Ze hoopt dat andere clubs klaarstaan om deze topatlete op te vangen en haar de kans te geven om opnieuw te schitteren. “Miedema zal ongetwijfeld willen bewijzen dat Arsenal een fout heeft gemaakt door haar contract niet te verlengen,” schrijft Lammers​.

Kim Lammers als spreker boeken

Het boeken van Kim Lammers als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door haar inzichten over topsport en loyaliteit. Haar presentaties zijn zowel motiverend als leerzaam en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Kim voor uw evenement en verrijk uw programma met haar unieke inzichten en inspirerende verhalen!