20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Kim Lammers: Reflecties over onderzoek
6 juni 2024

Kim Lammers: Reflecties over onderzoek

Kim Lammers, een PhD-kandidaat bij de Max Planck School of Photonics, deelde recentelijk haar ervaringen en inzichten over haar promotieonderzoek. Na bijna vijf jaar onderzoek verdedigde Kim succesvol haar proefschrift over “Polarization control in femtosecond-laser directly written waveguides” met topresultaten​.

Kim Lammers over eerste resultaten en terugslagen

In het interview benadrukte Kim het belang van geduld en doorzettingsvermogen in wetenschappelijk onderzoek. Ze moedigde jonge wetenschappers aan om zich niet te laten ontmoedigen door terugslagen en om altijd hulp te zoeken wanneer nodig. Het omgaan met repetitieve tegenslagen en het weten wanneer je hulp moet vragen, beschouwt zij als cruciale vaardigheden tijdens een PhD-traject​.

Ondervertegenwoordiging van vrouwen in photonics

Kim sprak ook over de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de photonics. Ze benadrukte dat deze ongelijkheid vaak voortkomt uit stereotypebeelden en de beperkte blootstelling van meisjes aan wetenschappelijke onderwerpen in hun jeugd. Volgens Kim is onderzoek vooral teamwork en zouden meer vrouwen aangemoedigd moeten worden om een loopbaan in de wetenschappen na te streven​.

Tips voor PhD-studenten

Kim deelde waardevolle tips voor PhD-studenten, zoals het belang van samenwerken, doorzettingsvermogen en het omgaan met terugslagen. Ze benadrukte dat eerste resultaten vaak teleurstellend kunnen zijn, maar dat doorzetten en leren van fouten essentieel is voor succes in wetenschappelijk onderzoek. Ze raadt studenten aan om regelmatig feedback te vragen en open te staan voor samenwerking met collega’s om zo het leerproces te versnellen en te verbeteren​.

Daarnaast adviseert Kim PhD-studenten om zichzelf goed te organiseren en hun onderzoek systematisch aan te pakken. Het opstellen van duidelijke doelen en deadlines kan helpen om gefocust te blijven en voortgang te boeken. Ze moedigt ook aan om een gezonde werk-privébalans te behouden, omdat dit bijdraagt aan het algemene welzijn en de productiviteit verhoogt​.

Kim Lammers als spreker boeken

Het boeken van Kim Lammers als spreker biedt een unieke kans om te leren van haar ervaringen in de wetenschappelijke wereld. Haar presentaties zijn zowel inspirerend als informatief, met een focus op doorzettingsvermogen en het doorbreken van genderstereotypen in de wetenschappen. Voor meer informatie kunt u haar publicaties en video’s volgen op de website van de Max Planck School of Photonics​.