20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Karl Raats: De waarde van werkplezier
29 juni 2024

Karl Raats: De waarde van werkplezier

Karl Raats, een bekende spreker en coach, deelt in zijn recente blogpost zijn inzichten over de waarde van werkplezier zonder de noodzaak van een groot, episch doel. Hij bespreekt waarom het gewoon leuk vinden van je werk vaak voldoende is en waarom de hype rond ‘purpose’ soms overbodig kan zijn.

Mag je je werk gewoon leuk vinden?

In zijn artikel “Mag je je werk gewoon leuk vinden?” stelt Karl Raats de vraag of het mogelijk is om simpelweg plezier te hebben in je werk zonder dat er een verheven doel aan vastzit. Hij beschrijft hoe veel bedrijven tegenwoordig worden meegesleept door de trend om een grootse, bijna filmische ‘why’ of ‘purpose’ te hebben. Volgens Raats is dit vaak niet nodig en soms zelfs contraproductief. Het belangrijkste is dat mensen blij worden van wat ze doen, of dat nu het ontwerpen van gebouwen, lesgeven, of het bakken van brood is​.

Karl Raats: Ideeën versus oplossingen

In een andere blogpost, “De meest miserabele vraag ooit”, bespreekt Raats de valkuil van het vragen naar ideeën wanneer men eigenlijk op zoek is naar oplossingen. Hij legt uit dat ideeën slechts de zaadjes zijn en dat oplossingen de oogst vormen. Het is essentieel om het verschil te begrijpen en te waarderen, zodat ideeën de kans krijgen om te groeien en niet meteen worden afgewezen​.

Het eerlijke organigram

Raats deelt ook zijn inzichten over leiderschap en organisatiecultuur in “Het eerlijke organigram”. Hierin verdeelt hij collega’s en leidinggevenden in categorieën op basis van hun vermogen en bereidheid om problemen op te lossen. Dit helpt organisaties om beter te begrijpen waar de knelpunten liggen en wie de echte probleemoplossers zijn​.

Karl Raats als spreker boeken

Het boeken van Karl Raats als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over werkplezier, eigenaarschap en samenwerking. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Karl voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!