20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jouri Schoemaker: Pieter Pot en verpakkingsvrije boodschappen
29 juni 2024

Jouri Schoemaker: Pieter Pot en verpakkingsvrije boodschappen

Jouri Schoemaker, de oprichter van Pieter Pot, is een gepassioneerde ondernemer die zich inzet voor een duurzame en verpakkingsvrije toekomst. In diverse interviews heeft hij zijn visie en de uitdagingen die hij is tegengekomen gedeeld, wat een inspirerend inzicht geeft in zijn reis en ambitie.

De oorsprong van Pieter Pot

Pieter Pot is niet Schoemaker’s eerste onderneming. Voordat hij Pieter Pot oprichtte, was hij mede-oprichter van Shake-on, een technologiebedrijf dat een innovatieve handdruk-armband ontwikkelde die automatisch persoonlijke informatie uitwisselde bij een handdruk. Na de lancering van dit succesvolle product realiseerde Jouri zich echter dat hij een diepere impact wilde maken en zich wilde richten op duurzaamheid​.

Jouri Schoemaker over het idee achter Pieter Pot

Pieter Pot begon als een oplossing voor een probleem dat Jouri zelf had opgemerkt: de enorme hoeveelheid verpakkingsafval in de supermarkt. Hij wilde een praktische en schaalbare oplossing bieden die consumenten helpt om verpakkingsvrij boodschappen te doen zonder in te boeten op gemak. Zo ontstond Pieter Pot, een online supermarkt die boodschappen levert in herbruikbare glazen potten. Klanten genieten van de potten thuis en geven ze bij de volgende levering weer mee, waarna ze worden gewassen en opnieuw gebruikt​.

Succesfactoren en uitdagingen

Een van de belangrijkste factoren achter het succes van Pieter Pot is de focus op gebruiksgemak en duurzaamheid. Door samen te werken met PostNL kan Pieter Pot landelijk opschalen en een brede doelgroep bereiken. De lean start-up methode hielp Jouri en zijn team om het concept snel te valideren en aan te passen op basis van feedback van klanten​.

Een grote uitdaging voor Pieter Pot is het aantrekken van voldoende kapitaal om de groei te ondersteunen. Hoewel ze succesvol zijn geweest in crowdfunding, blijft het vinden van investeerders cruciaal voor verdere uitbreiding. De pandemie heeft deze uitdaging vergroot, maar het team blijft vastberaden om hun missie voort te zetten.

Toekomstvisie

Jouri heeft ambitieuze plannen voor de toekomst van Pieter Pot. Binnen drie jaar wil hij de grootste verpakkingsvrije online supermarkt in Nederland, België en Duitsland worden. Op de langere termijn wil hij dat Pieter Pot-verpakkingen worden gebruikt in reguliere supermarkten en dat circulaire verpakkingen de norm worden voor de helft van de consumenten​.

Jouri Schoemaker als spreker boeken

Het boeken van Jouri Schoemaker als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over duurzaamheid en ondernemerschap. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Jouri voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!