20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jouri Schoemaker: Innovatie en duurzaamheid met Pieter Pot
5 juni 2024

Jouri Schoemaker: Innovatie en duurzaamheid met Pieter Pot

Jouri Schoemaker, medeoprichter van Pieter Pot, is een visionair op het gebied van duurzaamheid en innovatieve bedrijfsmodellen. Pieter Pot is de eerste verpakkingsvrije online supermarkt in Nederland, en het succes ervan toont de kracht van een circulaire economie aan.

Het ontstaan van Pieter Pot

Het idee voor Pieter Pot ontstond toen Jouri zich realiseerde dat hij meer impact wilde maken met zijn ondernemerschap. Tijdens zijn studie aan de Yes!Delft incubator werkte hij aan verschillende projecten, maar voelde uiteindelijk de behoefte om een bedrijf te starten met een sociale en ecologische impact. Dit leidde tot de oprichting van Pieter Pot, waarbij boodschappen in herbruikbare glazen potten worden geleverd, die bij een volgende levering weer worden opgehaald, schoongemaakt en hergebruikt​.

De kracht van de Lean Startup Methode

Jouri is een groot voorstander van de Lean Startup Methode, waarbij ideeën snel worden gevalideerd met minimale middelen. Voor Pieter Pot betekende dit dat hij direct begon met het verkopen van producten in weckpotten via een webshop om de markt te testen. Dit pragmatische en snelle validatieproces zorgde ervoor dat Pieter Pot snel kon groeien en zijn model kon bewijzen voordat grote investeringen werden gedaan​.

Jouri Schoemaker over uitdagingen en groei

Een van de grootste uitdagingen voor Pieter Pot was het ophalen van kapitaal om te kunnen groeien. Met succesvolle crowdfundingcampagnes wist het bedrijf niet alleen het benodigde geld op te halen, maar ook een loyale klantenbasis op te bouwen. Pieter Pot heeft onlangs 9 miljoen euro opgehaald om verdere internationale expansie mogelijk te maken en het productassortiment uit te breiden​.

Toekomstvisie

Jouri heeft ambitieuze plannen voor Pieter Pot. Binnen drie jaar wil hij de grootste verpakkingsvrije online supermarkt zijn in Nederland, België en Duitsland. Op de lange termijn is het doel om een standaard te zetten voor circulaire verpakkingen in de reguliere supermarkten. Dit streven naar duurzaamheid en impact op grote schaal drijft het bedrijf en zijn oprichters dagelijks​.

Jouri Schoemaker als spreker boeken

Het boeken van Jouri Schoemaker als spreker biedt een unieke kans om zijn inzichten over duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap te horen. Zijn presentaties zijn inspirerend en vol praktische adviezen gebaseerd op zijn eigen ervaringen met Pieter Pot. Jouri’s verhaal benadrukt het belang van een positieve impact maken en de rol van ondernemerschap in het oplossen van wereldwijde problemen.