20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Joseph Oubelkas: Onrechtvaardige gevangenisstraf
5 juni 2024

Joseph Oubelkas: Onrechtvaardige gevangenisstraf

Joseph Oubelkas, een succesvolle Nederlandse IT-ondernemer, zag zijn leven drastisch veranderen toen hij op 24-jarige leeftijd ten onrechte werd veroordeeld voor drugssmokkel in Marokko. Hij ontving een gevangenisstraf van 10 jaar, ondanks het gebrek aan bewijs tegen hem. In interviews en zijn boek “400 brieven van mijn moeder” deelt hij de inzichten en levenslessen die hij leerde tijdens zijn gevangenschap​.

De kracht van een positieve mindset

In een interview met Secretary.nl vertelt Oubelkas hoe hij, ondanks de moeilijke omstandigheden, erin slaagde positief te blijven. Hij benadrukt het belang van het creëren van een dagelijkse routine en het vinden van manieren om actief en betrokken te blijven. “Ik gaf sportles, Engelse les, ik werkte in de gevangeniswinkel en ik zorgde voor een kat,” zegt hij. Deze activiteiten hielpen hem om zijn geest scherp te houden en een gevoel van normaliteit te behouden in een abnormale situatie​.

De onschatbare steun van brieven

Een cruciaal element van zijn overleving was de constante stroom van brieven van zijn moeder. Deze brieven gaven hem niet alleen een verbinding met de buitenwereld, maar ook de kracht en motivatie om door te gaan. Zijn moeder gaf hem opdrachten en uitdagingen in haar brieven, wat een positieve wisselwerking creëerde en hen beiden steun bood in deze moeilijke tijd​.

Joseph Oubelkas: Levenslessen en eigenwaarde

Oubelkas benadrukt dat eigenwaarde niet afhangt van wat je bezit, maar van hoe je omgaat met de situaties waarin je je bevindt. Hij wijst erop dat zelfs in de moeilijkste omstandigheden, zoals zijn onrechtvaardige gevangenschap, je de keuze hebt om positief te blijven en het beste van de situatie te maken. “Je eigenwaarde hangt totaal niet af van wat je hebt,” stelt hij. “Het komt vanuit jezelf”​.

Joseph Oubelkas als spreker boeken

Het boeken van Joseph Oubelkas als spreker biedt een unieke kans om zijn inspirerende verhaal en waardevolle inzichten te horen. Zijn presentaties zijn zowel motiverend als leerzaam, waarbij hij put uit zijn persoonlijke ervaringen en de lessen die hij heeft geleerd. Zijn verhaal benadrukt veerkracht, doorzettingsvermogen en de kracht van een positieve mindset, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.