20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jordi van de Bovenkamp: Creativiteit en humor in communicatie
29 juni 2024

Jordi van de Bovenkamp: Creativiteit en humor in communicatie

Jordi van de Bovenkamp, creatief directeur bij Boomerang Create, is een voorvechter van het integreren van creativiteit en humor in communicatie. Hij inspireert mensen om anders te kijken naar alledaagse objecten en situaties, wat volgens hem de basis is voor een meer creatieve gedachtegang.

Anders kijken naar het alledaagse

Jordi benadrukt het belang van het zien van meer in alledaagse voorwerpen. Hij raadt aan om naar de Netflix-serie “Abstract: The Art of Design” te kijken, met name de aflevering over illustrator Christoph Niemann. Niemann transformeert simpele gebruiksvoorwerpen in kunst door ze op een nieuwe manier te bekijken en te illustreren. Dit vermogen om creativiteit te vinden in het alledaagse kan iedereen helpen om hun blik te verruimen en innovatiever te denken in zowel hun persoonlijke als professionele leven​.

Creativiteit in de praktijk

Jordi deelt anekdotes om zijn punt te illustreren. Een voorbeeld hiervan is een foto van een Frans landschap met in plastic gewikkelde hooibalen, die door een creatieve oom werden gezien als gigantische marshmallows. Dit soort humoristische en creatieve kijk op dingen kan niet alleen zorgen voor plezier, maar ook voor frisse perspectieven en ideeën.

Jordi van de Bovenkamp over inspiratie voor niet-creatieven

Een veelgehoorde opmerking na Jordi’s presentaties is: “Maar ik ben helemaal niet zo creatief.” Jordi gelooft echter dat iedereen creatief kan zijn. Hij moedigt mensen aan om hun eigen creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen door simpelweg anders te kijken naar de wereld om hen heen. Hij stelt dat creativiteit begint bij het anders kijken naar voorwerpen en situaties, en dat humor daarbij een belangrijke rol kan spelen. Dit kan een enorme impact hebben op zowel het persoonlijke leven als het werk​.

Jordi van de Bovenkamp als spreker boeken

Het boeken van Jordi van de Bovenkamp als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over creativiteit en humor in communicatie. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle lessen die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Jordi voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!