20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
John van den Heuvel: Een kijkje in de favela
29 juni 2024

John van den Heuvel: Een kijkje in de favela

John van den Heuvel, een bekende Nederlandse misdaadjournalist, bezocht recent de favela Estrela da Favela in Rio de Janeiro en deelde zijn ervaringen in een column voor De Telegraaf. Tijdens zijn vakantie in Rio kon John zich niet volledig losmaken van zijn werk vanwege de overweldigende aanwezigheid van drugsmisdaad in de stad.

Een ontmoeting met moedige vrijwilligers

In Rio ontmoette John Edwin Roodenburg, een Nederlander die al jaren in de stad woont en samen met Braziliaanse leraren en vrijwilligers een school runt in een van de favelas. Edwin en zijn team geven onderwijs en sportlessen aan kinderen in een omgeving waar geweld en criminaliteit de boventoon voeren. De impact van deze educatieve projecten is groot; ze bieden hoop en alternatieven voor een leven in de misdaad.

John van den Heuvel over de realiteit van de favelas

John beschrijft de favelas als wijken waar niet de overheid, maar de drugbendes de dienst uitmaken. De informele wet en orde die door deze bendes worden gehandhaafd, maken het voor buitenstaanders riskant om de wijken te bezoeken. Desondanks waagde John zich samen met Edwin en een groep schoolkinderen door de wijk. De positieve reacties van de buurtbewoners maakten duidelijk dat de vrijwilligers als bondgenoten worden gezien, niet als bedreiging.

Het werk van Estrela da Favela

Estrela da Favela is een project dat volledig afhankelijk is van donaties van Nederlandse particulieren en bedrijven. Deze bijdragen maken het mogelijk om tientallen straatkinderen weg te houden van een leven in de misdaad en hen in plaats daarvan onderwijs en sport aan te bieden. John was diep onder de indruk van de toewijding van de vrijwilligers en de positieve impact die ze hebben op de gemeenschap.

John van den Heuvel als spreker boeken

Het boeken van John van den Heuvel als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over misdaad en veiligheid. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog John voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!