20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jesse van Doren: De toekomst omarmen
29 juni 2024

Jesse van Doren: De toekomst omarmen

In een wereld waar technologie zich in een razend tempo ontwikkelt, vereist het bijblijven niet alleen een begrip van de huidige trends maar ook het vermogen om de toekomst te visualiseren. Jesse van Doren, een gerenommeerde technologie– en innovatie-expert, deelt zijn inzichten over hoe ideatie en innovatie het zakelijke landschap vormgeven.

De reis van een innovator

Jesse van Doren’s reis in de wereld van technologie en innovatie begon op jonge leeftijd. Op zijn elfde had hij al zijn eerste bedrijf opgericht, wat de basis legde voor een carrière die wordt gekenmerkt door creativiteit en vooruitdenken. Vandaag de dag staat Jesse aan het roer van verschillende bedrijven, waaronder Brize, Hooked, Mayson en Hackathon Factory, die gezamenlijk de grenzen van wat mogelijk is in de techwereld verleggen.

Jesse benadrukt het belang van ideatie in het innovatieproces. Volgens hem gaat ideatie niet alleen over brainstormen, maar over het construeren van betekenisvolle en impactvolle ideeën. Zijn bedrijf Brize exemplificeert deze benadering door bedrijven te helpen verder te kijken dan voor de hand liggende oplossingen, collectieve teamsterktes te benutten en onverwachte gebieden van verkenning te ontdekken​.

Jesse van Doren over de kunst van ideatie meester worden

Het ideatieproces bij Brize is zorgvuldig gestructureerd om creativiteit en innovatie te bevorderen. Jesse legt uit dat effectieve ideatie verschillende methoden omvat, elk ontworpen om verschillende soorten problemen en oplossingen aan te pakken. Deze methoden omvatten:

  1. Probleem-oplossing: Een probleem direct aanpakken en een oplossing bedenken.
  2. Afgeleid idee: Bestaande concepten wijzigen om iets nieuws te creëren.
  3. Symbiotisch idee: Meerdere ideeën combineren om een samenhangend geheel te vormen.
  4. Revolutionair idee: Afbreken van traditioneel denken om een nieuw perspectief te creëren.
  5. Serendipiteit: Ongeplande en toevallige ontdekkingen die tot innovatie leiden.
  6. Gerichte innovatie: Intensief onderzoek dat leidt tot verwachte resultaten.
  7. Artistieke innovatie: Creatieve ideeën zonder beperkingen van praktische toepasbaarheid.
  8. Filosofisch idee: Abstracte concepten met potentiële resteffecten.
  9. Computerondersteunde ontdekking: Gebruik van technologie om onderzoeksmogelijkheden te vergroten​.

Deze methoden zijn niet alleen theoretische kaders, maar praktische benaderingen die Brize toepast om bedrijven naar innovatie te sturen. Jesse’s filosofie is dat ideatie moet leiden tot het “Grote Idee,” een transformatief concept dat de koers van een bedrijf significant beïnvloedt.

De impact van technologie op bedrijven en samenleving

Jesse is gepassioneerd over het toegankelijk en begrijpelijk maken van technologie voor iedereen. Hij gelooft dat door technologie te demystificeren, mensen beter een toekomst kunnen visualiseren waarin innovatie ons leven en werk verbetert. Zijn werk omvat high-profile projecten zoals de eerste commercial voor zelfrijdende auto’s in samenwerking met Achmea en het pionieren van het concept van hackathons in Nederland​.

Jesse’s benadering gaat niet alleen over het voorspellen van de toekomst, maar ook over het actief vormgeven ervan. Hij en zijn team bij Brize doen dagelijks onderzoek om technologische vooruitgang te begrijpen en te benutten. Deze proactieve houding stelt hen in staat waardevolle inzichten en strategieën aan bedrijven te bieden, waardoor ze de complexiteit van het digitale tijdperk kunnen navigeren.

Jesse van Doren als spreker boeken

Het boeken van Jesse van Doren als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten over technologie en innovatie. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Jesse voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!