20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jesse Geul: Sollicitatieprocessen en evenwichtige recruitment
29 juni 2024

Jesse Geul: Sollicitatieprocessen en evenwichtige recruitment

Jesse Geul, een vooraanstaande naam in de wereld van recruitment, deelt regelmatig zijn inzichten over de dynamiek van sollicitatieprocessen en employer branding. In een recent gastblog op “Recruitment met Charlie” bespreekt hij de huidige uitdagingen en trends in de arbeidsmarkt, en hoe zowel werkgevers als sollicitanten zich hierop kunnen aanpassen.

De huidige arbeidsmarkt

Geul legt uit dat de arbeidsmarkt momenteel sterk in het voordeel van sollicitanten is. Werkgevers doen er alles aan om talent aan te trekken, soms zelfs door huizen te verloten onder werknemers. Dit heeft geleid tot een situatie waarin sollicitanten hoge eisen durven te stellen, soms zelfs boven de marktwaarde.

Het belang van evenwicht

Hoewel de voordelen voor sollicitanten duidelijk zijn, waarschuwt Geul voor de gevaren van een onevenwichtig sollicitatieproces. Hij benadrukt dat een goede match tussen werkgever en werknemer begint met wederzijds respect en moeite van beide kanten. Sollicitanten moeten laten zien dat ze echt geïnteresseerd zijn in de positie, wat bijdraagt aan een duurzamere werkrelatie​​.

Jesse Geul: Praktische tips voor werkgevers

Geul adviseert werkgevers om consequent goed werkgeverschap te tonen en respectvol om te gaan met sollicitanten, ongeacht de economische situatie. Dit betekent niet alleen aantrekkelijke voorwaarden bieden, maar ook een sollicitatieproces hanteren dat wederzijds commitment bevordert. Zo kunnen organisaties medewerkers aantrekken die echt bij hen willen werken en bereid zijn daar moeite voor te doen​.

Jesse Geul als spreker boeken

Het boeken van Jesse Geul als spreker biedt een unieke kans om geïnspireerd te worden door zijn inzichten in recruitment en employer branding. Zijn presentaties zijn zowel vermakelijk als leerzaam, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven en werk. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Jesse voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen!