20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jesse Geul: Het veranderende landschap van recruitment
3 juni 2024

Jesse Geul: Het veranderende landschap van recruitment

In een recent gastblog deelde Jesse Geul, een bekende figuur onder recruiters en werkzoekenden op LinkedIn, zijn gedachten over de huidige staat van recruitment en de ongewone tactieken die bedrijven gebruiken om talent aan te trekken. Jesse’s inzichten zijn een reflectie op de drastische maatregelen die sommige werkgevers nemen te midden van aanzienlijke personeelstekorten. Zo maakte een bedrijf in de Verenigde Staten onlangs de krantenkoppen door een huis als prijs aan te bieden om nieuwe werknemers aan te trekken.

Verschuivende machtsdynamiek op de arbeidsmarkt

Jesse bespreekt hoe de machtsdynamiek op de arbeidsmarkt is verschoven, waarbij werkzoekenden nu in een sterkere positie verkeren om eisen te stellen. Hij vertelt over gevallen waarin pas afgestudeerden gedurfde salariseisen stellen, soms ver boven het gemiddelde van de sector. Hij waarschuwt echter dat, hoewel werkzoekenden momenteel de overhand hebben, het essentieel is om een balans te behouden om te voorkomen dat men in niet-gelijkwaardige relaties tussen werkgevers en werknemers terechtkomt.

Verlaging van de drempels: het mes snijdt aan twee kanten

Geul wijst ook op een zorgwekkende trend waarbij sommige bedrijven de drempels voor sollicitatieprocessen extreem verlagen. Zo laten sommige organisaties nu sollicitaties via WhatsApp toe, waarbij ze gesprekken inplannen op het moment dat het de sollicitant uitkomt, zelfs als dat betekent dat de manager zijn agenda moet herschikken. Hoewel dit het proces toegankelijker maakt, stelt Jesse dat dit onrealistische verwachtingen voor de werkrelatie kan scheppen, wat mogelijk leidt tot ontevredenheid zodra de kandidaat overgaat naar de rol van werknemer.

Jesse Geul: Consistentie is de sleutel

Jesse’s advies aan werkgevers is om een consistente standaard van goed werkgeverschap te handhaven, ongeacht de marktomstandigheden. Deze consistentie trekt niet alleen kwaliteitskandidaten aan, maar bevordert ook een duurzame en respectvolle werkomgeving. Hij benadrukt dat het creëren van een echt aantrekkelijke werkplek en het voeren van respectvolle onderhandelingen zal resulteren in medewerkers die niet alleen bekwaam zijn, maar ook gemotiveerd en toegewijd.

Wederzijdse inspanning in het sollicitatieproces

Op bredere schaal benadrukt de gastblog het belang van wederzijdse inspanning in het sollicitatieproces. Werkzoekenden moeten oprechte interesse tonen en moeite doen om een baan te krijgen, aangezien dit de basis legt voor een meer vervullende en langdurige werkrelatie. Werkgevers daarentegen moeten echte waarde en respect bieden aan hun medewerkers, zodat ze niet alleen worden gelokt door oppervlakkige prikkels.

Voor degenen die meer recruitmentinzichten en advies van Jesse Geul willen, kunnen zijn gedetailleerde gedachten verder worden verkend op de blog “Recruitment met Charlie”​.

Jesse Geul als spreker boeken

Het boeken van Jesse Geul als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Jesse’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Jesse Geul aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Jesse Geul voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!