20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jeroen Busscher: Cultuurverandering in de hybride organisatie
3 juni 2024

Jeroen Busscher: Cultuurverandering in de hybride organisatie

Jeroen Busscher, een gerenommeerde Nederlandse auteur en spreker, heeft in recente interviews en zijn nieuwste boek zijn inzichten gedeeld over cultuurverandering en leiderschap, vooral binnen de context van hybride organisaties. Busscher is bekend om zijn innovatieve benadering van management en zijn vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Cultuurverandering: Geen eenvoudig proces

In een interview met Studio Gehoord bespreekt Busscher de uitdagingen en nuances van cultuurverandering binnen organisaties. Hij stelt dat cultuurverandering vaak als onvermijdelijk en noodzakelijk wordt gezien, maar dat het tegelijkertijd een complex en soms frustrerend proces kan zijn. Volgens Busscher moeten organisaties afstappen van de aanname dat hun cultuur verschrikkelijk is en in plaats daarvan werken aan het verbeteren van de bestaande cultuur door middel van positieve interventies en leiderschap​.

Jeroen Busscher over leiderschap in de hybride organisatie

In zijn boek Leiding geven in de hybride organisatie gaat Busscher dieper in op de rol van leiderschap in moderne, flexibele werkstructuren. Hij benadrukt dat effectief leiderschap in een hybride omgeving vraagt om aanpassingsvermogen en het vermogen om mensen te inspireren zonder directe controle. Leiders moeten vertrouwen opbouwen en een omgeving creëren waarin medewerkers zich vrij voelen om initiatief te nemen en creatief te zijn.

Het belang van vertrouwen en veiligheid

Busscher wijst erop dat psychologische veiligheid een cruciale rol speelt bij succesvolle cultuurverandering. Daarom moeten werknemers zich veilig voelen om hun ideeën en zorgen te uiten zonder angst voor negatieve gevolgen. Dit vereist dat leiders een open en ondersteunende sfeer creëren waarin feedback en communicatie worden aangemoedigd.

Jeroen Busscher als spreker boeken

Het boeken van Jeroen Busscher als spreker garandeert een inspirerende en verhelderende ervaring, volledig afgestemd op uw behoeften. Vanaf het eerste contact tot aan zijn optreden zorgen we voor een efficiënt en klantgericht proces. Jeroen’s toegewijde team biedt uitgebreide ondersteuning voor, tijdens en na uw evenement, zodat uw samenwerking met Jeroen Busscher aan onze hoge tevredenheidseisen voldoet. Boek vandaag nog Jeroen Busscher voor uw evenement en verrijk uw programma met een inspirerende toevoeging!