20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jeff Gaspersz: Een innovatiegerichte mindset
29 juni 2024

Jeff Gaspersz: Een innovatiegerichte mindset

Jeff Gaspersz, professor emeritus aan Nyenrode Business Universiteit, is een vooraanstaand expert op het gebied van innovatie en creativiteit. In verschillende interviews en publicaties deelt hij zijn inzichten over hoe organisaties een cultuur kunnen creëren die innovatie stimuleert en ondersteunt.

De kracht van een innovatiegerichte mindset

Gaspersz benadrukt dat het ontwikkelen van een innovatiegerichte mindset essentieel is voor het succes van organisaties in de huidige snel veranderende wereld. Hij stelt dat innovatie niet iets is dat slechts sporadisch voorkomt, maar een constante en geïntegreerde kracht moet zijn binnen een bedrijf. Het bevorderen van creatief denken en het aanmoedigen van werknemers om met nieuwe ideeën te komen, zijn cruciaal voor het bouwen van een duurzame innovatiecultuur​.

Praktische strategieën voor innovatie

In zijn werk bij Nyenrode en zijn bijdragen aan publicaties zoals The European Business Review, biedt Gaspersz praktische strategieën voor het stimuleren van innovatie. Een daarvan is het stellen van uitdagende vragen en het creëren van kunstmatige barrières die werknemers aansporen om creatief na te denken. Bijvoorbeeld, door te eisen dat medewerkers bij het presenteren van een idee ook een goedkopere versie van dat idee voorstellen, worden ze gedwongen om innovatieve oplossingen te bedenken​.

Jeff Gaspersz over leiderschap en innovatie

Gaspersz wijst erop dat een van de grootste hindernissen voor innovatie vaak niet de werknemers zijn, maar de leidinggevenden. Hij benadrukt dat managers een cultuur moeten creëren waarin nieuwe ideeën welkom zijn en waarin mislukkingen worden gezien als waardevolle leermomenten. Dit bevordert een veilige omgeving waar experimenteren en innoveren worden aangemoedigd​.

Toepassing van kunstmatige intelligentie

Een ander gebied van Gaspersz’ onderzoek richt zich op hoe kunstmatige intelligentie kan bijdragen aan creativiteit en innovatie. Door AI in te zetten, kunnen bedrijven nieuwe ideeën genereren en kansen identificeren die anders misschien over het hoofd zouden worden gezien. Deze technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor het bevorderen van een innovatiegerichte cultuur binnen organisaties.

Jeff Gaspersz als spreker boeken

Het boeken van Jeff Gaspersz als spreker biedt een unieke kans om te profiteren van zijn uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van innovatie en creativiteit. Zijn presentaties zijn zowel inspirerend als praktisch, en bieden waardevolle inzichten die direct toepasbaar zijn in verschillende sectoren. Boek vandaag nog Jeff Gaspersz voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke perspectieven en inspirerende verhalen!