20 jaar expertise
All-Inclusive tarieven
Binnen 24 uur offerte
Uitgebreide Support
Tevredenheidsgarantie
Gemiddelde beoordeling: 9,1
Vrijblijvende offerte
Jeff Gaspersz: De rol van mindful infrastructuur in innovatie
17 juni 2024

Jeff Gaspersz: De rol van mindful infrastructuur in innovatie

Jeff Gaspersz, hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit, richt zich op de impact van mindful infrastructuur op innovatie in teams. In een recent artikel bespreekt hij hoe principes uit high reliability organizations (HRO’s) kunnen worden toegepast om innovatie-resilience gedrag te bevorderen binnen teams.

Mindful infrastructuur en teamgedrag

Gaspersz legt uit dat een mindful infrastructuur, bestaande uit psychologische veiligheid, teamleren, complex leiderschap en teamstem, essentieel is voor innovatie. Deze elementen helpen teams om veerkrachtig te blijven bij kritieke incidenten, wat leidt tot succesvolle innovatieprocessen. Het toepassen van HRO-principes in niet-HRO-omgevingen vereist investeringen in organisatorisch leren en het bevorderen van een cultuur van openheid en aanpassingsvermogen.

Jeff Gaspersz over praktische implicaties

De bevindingen van Gaspersz tonen aan dat teams met een sterke mindful infrastructuur beter in staat zijn om innovatief en veerkrachtig te zijn. Dit benadrukt het belang van het creëren van een ondersteunende en veilige werkomgeving waarin teamleden vrijuit kunnen communiceren en leren van hun ervaringen.

Gaspersz geeft aan dat de praktische toepassing van deze inzichten essentieel is voor het succes van innovatieprojecten. Bedrijven moeten investeren in trainingen en workshops om deze principes in hun teams te integreren. Hierdoor kunnen teams beter omgaan met onverwachte uitdagingen en sneller reageren op veranderingen in de markt.

De voordelen van mindful infrastructuur

De voordelen van een mindful infrastructuur zijn talrijk. Het stelt teams in staat om meer creatief en productief te zijn, omdat ze minder angst hebben voor mislukkingen en meer openstaan voor experimenten. Dit leidt tot een cultuur van voortdurende verbetering en innovatie, wat cruciaal is voor bedrijven die willen concurreren in een snel veranderende wereld.

Jeff Gaspersz als spreker boeken

Het boeken van Jeff Gaspersz als spreker biedt diepgaande inzichten in innovatie en teamdynamiek. Zijn lezingen combineren wetenschappelijke kennis met praktische toepassingen, wat waardevolle lessen oplevert voor organisaties die hun innovatiecapaciteit willen versterken. Van het eerste contact tot de realisatie van uw evenement, streven wij naar een efficiënt en klantgericht proces. Boek vandaag nog Jeff voor uw evenement en verrijk uw programma met zijn unieke inzichten en inspirerende verhalen.